Formule 1

Ex-wereldkampioen F1 noemt Lando hyperprofessioneel in tegenstelling tot Max Verstappen, die tot drie uur ’s nachts sim racete

Uitgegeven door Bas Kaligis • 24 juli 2024 03:30

Nico Rosberg maakte zijn teleurstelling duidelijk over de simrace-activiteiten van Max Verstappen in Hongarije en vergeleek hem met de 'professionele' aanpak van Lando Norris.

Nico Rosberg F1


Net als in Imola mengde Verstappen de virtuele en echte racewerelden ook tijdens de Grand Prix van Hongarije, waar hij niet alleen deelnam aan Formule 1-actie, maar ook aan de virtuele 24 uur van Spa.


Verstappen racete tot 3 uur 's nachts in de aanloop naar de Grand Prix van Hongarije, waarbij zijn felle aanpak op de teamradio tijdens de race ertoe leidde dat David Croft, hoofdcommentator van Sky F1, de mogelijke invloed van die simrace meerdere keren ter sprake bracht.


Het feit dat Verstappen dat deed, was 'teleurstellend' voor wereldkampioen Rosberg van 2016, die onthulde dat hij een gesprek had met Lando Norris van McLaren over zijn routine, waarbij hij het tweetal vergeleek en suggereerde dat Verstappens aanvankelijke dominantie in het ground-effecttijdperk van de F1 de schuld was van Verstappens minder 'professionele' manieren.


“Ik sprak Lando gisteravond en ik was onder de indruk, want hij heeft geleerd om een professionelere atleet te zijn”, zei Rosberg, die in Hongarije als Sky F1-kenner optrad. “Toen hij begon met F1, vooral tegen Daniel Ricciardo, probeerde hij niet echt perfect te zijn als atleet.”

"Maar nu dit weekend. Hij weet precies wat hij moet eten, hyperprofessioneel, dat was fijn om te weten. Tegelijkertijd, in tegenstelling, had je Verstappen, die tot drie uur ’s nachts sim racete. Dat is een beetje teleurstellend, niet? Het laat gewoon zien dat hij te veel gewend is aan zijn gemak van dominantie."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS