Formule 1

McLaren-kopstukken blikken vooruit op GP Azerbeidzjan: 'We zijn vastberadener dan ooit'

Uitgegeven door Frank Korsel • 12 september 2024 19:00

Het Formule 1-team van McLaren eindigde tijdens de voorbije race in Monza op P2 en P3. Piastri eindigde vlak voor Lando Norris na een spannend steekspel in Italië. Nu verlegt de Britse renstal de focus naar de Grand Prix van Azerbeidzjan, die dit weekend verreden wordt. De kopstukken blikken vooruit op wat hen te wachten staat.



Nu het einde van het seizoen langzamerhand in zicht komt, wordt iedere race gevoelsmatig steeds belangrijker. McLaren hoopt na komend weekend bovenaan te staan bij de constructeurs, de achterstand op Red Bull bedraagt een schamele acht punten. Tegelijkertijd zal Norris weer punten proberen goed te maken ten opzichte van Max Verstappen.

In een persbericht laat Lando Norris weten gebrand te zijn op de overwinning tijdens de eerstvolgende afspraak. “Het was mooi om de laatste race in Europa op het podium te eindigen. Mijn engineers en ik hebben de race in Monza geanalyseerd en we hebben manieren gevonden waarop we het beter kunnen doen”, aldus de ogenschijnlijk zelfverzekerde Brit.

“Ons doel is duidelijk ik heb vertrouwen in het team dat we blijven doorwerken en blijven verbeteren. Nu beide kampioenschappen mogelijk zijn, zijn we vastberadener dan ooit. Ik ben trots op het team en ik kan niet wachten om te zien wat we dit weekend kunnen klaarspelen”, besluit Norris zijn statement op de website van McLaren.

Oscar Piastri is bezig aan een goede reeks en hij hoopt deze lijn door te trekken. “Ik kijk uit naar Baku. We hebben al een tijdje geen stratencircuit gezien, maar Baku zorgt altijd voor mooie races en interessante kansen. Ik ben optimistisch wat onze kansen betreft, de updates werken goed en het is duidelijk dat we op alle typen circuits competitief zijn”, vertelt Piastri.

Tot slot komt Andrea Stella ook aan het woord. De teambaas van McLaren is eveneens optimistisch over het raceweekend in Baku. “Nadat we twee trofeeën hebben behaald in Monza, kijken we nu vooruit richting Baku. Deze race is altijd spannend voor de fans en het biedt ons ook interessante uitdagingen. Ik kijk ernaar uit om te beginnen aan het laatste deel van dit seizoen en ben benieuwd wat we dit weekend kunnen doen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS