Formule 1

Red Bull introduceert nieuwe vloer voor RB20 van Max Verstappen in Bakoe

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 september 2024 10:02

Red Bull heeft een nieuwe vloer geïntroduceerd voor de RB20 tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan, in een poging de balans van de auto te verbeteren.

RD20 Red Bull Racing F1


Na teleurstellende prestaties in Monza, waar Max Verstappen en Sergio Pérez respectievelijk zesde en achtste werden, hoopt het team met deze upgrade de problemen aan te pakken. Verstappen klaagde na de race in Italië: "We zijn van een zeer dominante auto naar een onbestuurbare auto gegaan in een tijd van zes tot acht maanden."

De nieuwe vloer is de enige grote verandering van alle teams in Bakoe. Het doel is om de 'drukgradiënten langs de vloer te verbeteren om de lokale stroming en stroomafwaarts in alle omstandigheden te optimaliseren', aldus Red Bull.

Twee andere teams hebben ook kleine aanpassingen doorgevoerd. Aston Martin heeft de achterkant van de AMR24 aangepast voor betere prestaties, terwijl VCARB de camber flap van de voorvleugel heeft aangepast, wat meer circuitspecifiek is dan een prestatieverbetering.

De toekomst zal uitwijzen of deze upgrade Red Bull weer aan de top van het veld kan brengen. Red Bull hoopt dat de update de 'eureka-fix' is waar het naar op zoek is.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS