Formule 1

SKY SPORTS F1: Adrian Neweys 'koopje' van 30 miljoen pond per jaar roept vragen op

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 september 2024 18:00

Adrian Newey gaat bij Aston Martin naar verluidt tot 30 miljoen (!) pond per jaar verdienen. Sky F1-verslaggever Craig Slater noemt dit een 'koopje', vooral als het team titels wint.

Adrian Newey en Lawrence Stroll Aston Martin F1


Newey begint in maart 2025 bij Aston Martin als 'Managing Technical Partner'. Zijn salaris maakt hem één van de best betaalde mensen in de Formule 1-paddock, na Lewis Hamilton en Max Verstappen.

Slater: "Het is interessant dat toen hij op de arbeidsmarkt kwam, er werd aangenomen dat hij naar Ferrari zou gaan. We hoorden ook dat Mercedes, Williams, McLaren en Alpine geïnteresseerd waren."

Slater legt uit waarom andere teams afhaakten: "Een aantal teams legde me uit dat ze niet in een biedingsoorlog wilden belanden voor Adrian Newey, omdat ze wisten dat zijn salariseisen hoog zouden zijn."

Ondanks het hoge salaris, ziet Slater het als een goede investering: "Ik denk dat ze geloven dat dit geld goed besteed is en dat ze voor dit soort bedragen een koopje hebben."

Slater plaatst wel kanttekeningen bij Neweys overstap: "Ja, op het eerste gezicht lijkt het een stap terug, de koploper verlaten om bij een middenmoter te gaan werken. Maar dit is een team dat sterk in opkomst is, gefinancierd door miljardair Lawrence Stroll."

"Waar Newey gaat, volgen meestal titels", aldus Slater. "Dit is een team dat samen met Honda-krachtbronnen denkt dat het de Formule 1 kan gaan domineren."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS