Karting • Chrono

James van der Pol vecht zich op zijn Sodikart naar knappe podiumplaats in NK Rotax Max! "Het gaat heel lekker"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 oktober 2024 12:28

BERGHEM - Met een indrukwekkende inhaalrace heeft James van der Pol uit Veen zondag een podiumplaats veiliggesteld tijdens de zevende ronde van het NK Rotax Max van Chrono Karting. De twaalfjarige zoon van voormalig kart- en autocoureur Nelson van de Pol snelde op zijn Sodikart op het circuit van Berghem van de achtste startpositie naar een knappe derde plaats in de finale.

Karttalent James van der Pol vecht zich naar knappe podiumplaats in NK Rotax Max

"Het gaat heel lekker. Ik reed op een gegeven moment zelfs op P1", blikte een enthousiaste James terug op zijn race. "Even later ging ik in de verdediging. Toen maakte ik hier en daar een paar kleine foutjes. Daardoor konden ze me weer terugpakken. Het was een hele mooie race, een erg spannende strijd. Het zijn allemaal goede rijders." De jonge James liet zien dat hij zich steeds beter thuis voelt in de voorhoede van het veld. "Het was een heel goed gevecht."

James' sterke optreden in de tweede helft van het seizoen is geen toeval. Hij schrijft zijn progressie vooral toe aan de begeleiding van zijn vader Nelson, zelf een voormalig topcoureur. "Ik rijd nu in het tweede deel van het seizoen voornamelijk door mijn vader zo sterk. Hij zegt dat ik altijd alles moet geven en dat ik altijd heel goed mijn best moet doen. Omdat hij zelf een topcoureur geweest is, geeft hij mij steeds goede tips die ik kan toepassen."

Die vaderlijke adviezen blijken dus goud waard voor de jonge Brabander. "Bijvoorbeeld over de goede momenten om in te halen. Het middengedeelte is mijn sterkste inhaalpunt. Mijn vader staat altijd bij het hek en geeft me tips, zoals of ik naar voren moet of moet inhalen. Ik versta hem alleen niet elke keer", zei James met een lach.

Met zijn recente prestaties heeft de talentvolle karter zich opgewerkt naar de vierde plaats in het kampioenschap. "Daar ben ik heel erg tevreden mee. Ik wil heel graag voor de top drie gaan in de eindstand van het kampioenschap. Het scheelt niet heel veel punten met de rest. Er is nog één race te gaan, dus het kan zomaar zijn dat ik het podium nog haal."

Karttalent James van der Pol vecht zich naar knappe podiumplaats in NK Rotax Max!

James had ervan genoten dat hij zijn groei als coureur opnieuw in een knap resultaat kreeg bevestigd. "Nu ben ik weer op een goede positie geëindigd (in Kerpen was James al eens als derde geëindigd, red.), dus ik heb een aantal punten gepakt. Het scheelt nu niet zo heel veel meer met de top drie in het kampioenschap. Ik focus me de laatste maanden op de voorste plaatsen. Na Kerpen is het me hier dus ook weer gelukt."

James bedankt vooral zijn vader, opa en familie en Van Der Pol Kart Racing voor hun steun en begeleiding. "Ook bedank ik mijn moeder voor haar steun. En ik wil Joost, de crew van Van der Pol Kart Racing en heel mijn familie bedanken voor het kijken, evenals mijn vrienden. Daar ben ik zo blij mee!"

James van der Pol wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Van der Pol Bedrijfskleding en Reclame, Van der Pol Kartracing en opa.

Meer weten over de activiteiten van Nelson van der Pol? Kijk dan ook eens op Van der Pol Bedrijfskleding & Reclame.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS