Karting • Chrono

Oliwier Mazurkiewicz wint in NK op thuiscircuit Berghem en kijkt reikhalzend uit naar Grand Finals in Italië: "Heel spannend"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 oktober 2024 03:16

BERGHEM - Met een indrukwekkende 'clean sweep' heeft Oliwier Mazurkiewicz zondag de zevende ronde van het NK Rotax Maxvan Chrono Karting op zijn naam geschreven. De snelle coureur uit Berghem was op zijn thuiscircuit oppermachtig in de Minimax-klasse door zowel de kwalificatie, de prefinale als de finale te winnen. Met zijn dominante prestatie verstevigde hij zijn leidende positie in het kampioenschap.

Oliwier Mazurkiewicz

"Dit is mijn eerste NK-overwinning thuis op Berghem. Dit is wel mijn mooiste overwinning ooit", straalde Oliwier. "Ik vond het ook heel mooi met dat groepje waarmee we aan het vechten waren. Ik vind het mooier om in de droge omstandigheden te rijden om echt mooie battles te hebben."

Ondanks zijn overtuigende zege was het geen gemakkelijke race voor de jonge Nederlander met Poolse roots. "Het was echt knokken voorin. Vooral in de laatste paar rondjes was het gevecht eigenlijk best wel vrij. De hele race waren er verschillende nummers twee, drie en soms wel vier."

Oliwier toonde niet alleen zijn snelheid, maar ook zijn tactisch inzicht. "Ik had afgesproken met een paar mensen dat ik naar voren wilde rijden. Er was één iemand die alleen maar naar voren ging rijden met mij. Een ander was volgens mij iets sneller. Ik zag ook dat mijn motor niet goed liep. Dus tegen bijna iedereen voorin wilde ik zeggen: 'Kom op, rij naar voren. Ik wilde natuurlijk niet nog verder terugzakken."

Met zijn zege in Berghem heeft Oliwier een flinke stap gezet richting de titel. "Ik denk dat ik nu, na vandaag, eerste sta in het kampioenschap. Het scheelde maar vier punten en ik was net al eerste in de prefinale. Daardoor was het verschil maar één punt. Nu ik ook de finale heb gewonnen, sta ik eerste. Ik moet tijdens het laatste NK-weekend minimaal vijfde worden, dan heb ik de titel."

Oliwier Mazurkiewicz

Naast het NK kijkt Oliwier ook reikhalzend uit naar zijn deelname aan de Grand Finals, het officieuze WK voor Rotax Max-rijders dat vanaf komend weekeinde een week lang wordt gehouden. "Het is mijn eerste keer bij de Grand Finals. Ik vind het heel spannend. Ik ga met een vriend mee die daar al eerder heeft gereden. En twee andere vrienden gaan ook mee, dus het wordt gezellig."

Hoewel hij als rookie deelneemt, heeft de beloftevolle karter een duidelijk doel voor ogen voor het evenement in het Italiaanse Sarno. "Ik ga natuurlijk voor het podium, maar je hebt er met loting te maken, dus je moet een beetje geluk hebben met het chassis en de motor die je krijgt. Maar ik wil vooral gewoon plezier maken, maar ik denk toch wel dat ik van die zeventig Minimax-rijders bij de top twintig of de top tien kan komen, en dan misschien het podium kan halen."

Oliwier, geboren in Nederland uit Poolse ouders, is trots om Nederland te vertegenwoordigen. "Ik ben heel blij dat ik met de Nederlandse vlag mag rijden. Het maakt niet uit welke vlag ik zou rijden, als ik maar kan rijden."

Oliwier bedankt zijn vader, moeder, vrienden, schoolvrienden, monteur en familie voor hun onvoorwaardelijke steun.

Oliwier Mazurkiewicz wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:

Kremzer advies
Vetipak B.V
Erkappremiumcarwrap
Mega-smaken oss
M.B.L MetaalbewerkingLasbedrijf

De Rotax Max Grand Finals in Italië is het toetje op het raceseizoen. Oliwier zoekt nog extra support voor de grootste race van het jaar waar zo'n 400 karters uit 60 verschillende landen aanwezig zijn. Ook hoopt hij dat het bedrijfsleven in en om Oss en Berghem hem wil steunen op het WK Rotax Max. Wil je Ollie ook ondersteunen neem dan contact op via de goedverzorgde website van Oliwier Mazurkiewicz

Facebook Ollie Oliwier R-cing D-river Mazurkiewicz

Instagram Oliwier Mazurkiewicz

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS