Formule 1

Lewis Hamilton radeloos na P19: 'Ik zal waarschijnlijk vanuit de pitstraat moeten starten, de auto was een nachtmerrie'

Uitgegeven door Frank Korsel • 20 oktober 2024 09:02

De negentiende plaats van Lewis Hamilton was misschien wel de grootste verrassing in de kwalificatie voor de Grand Prix van Amerika. Het lukte de zevenvoudig wereldkampioen niet een fatsoenlijke rondetijd neer te zetten die goed genoeg was voor doorgang naar Q2. Na afloop reageerde De Brit enigszins desolaat op zijn slecht verlopen kwalificatie in gesprek met Sky Sports.



In de sprintkwalificatie op vrijdag was Hamilton razendsnel, maar gooide gele vlaggen roet in het eten en zodoende strandde hij als zevende. Van die snelheid was op zaterdag weinig van terug te zien. Ook tijdens de sprintrace kwam de 104-voudig racewinnaar niet lekker uit de verf en finishte daar als zesde. Na afloop was er dan ook weinig ruimte voor positieviteit.

“De auto was vandaag echt een nachtmerrie. Ik zal waarschijnlijk vanuit de pitstraat moeten starten, anders ben ik echt niet vooruit te branden! De balans is heel inconsistent en er is geen grip te bekennen”, concludeert de Mercedes-coureur.

Hamilton vindt het moeilijk om een duidelijke oorzaak aan te wijzen voor de strubbelingen, maar hij heeft wel een vermoeden. “In de formatieronde van de sprintrace hadden we een soort van storing met de wielophanging aan de voorkant, daar hadden we de gehele tijd last van tijdens de race. Tussen de sessies door hebben we nog wat veranderingen aangebracht, maar dat heeft niet geholpen”, aldus de Engelsman.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS