Formule 1

George Russell heeft er de pest in: 'Lewis Hamilton heeft zijn onderdelen al aangeboden, maar dat gaan we niet doen'

Uitgegeven door Frank Korsel • 20 oktober 2024 10:03

George Russell kwam zaterdag tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Amerika niet verder dan de zesde plaats. De Brit kwam met de grootst mogelijke moeite door Q1 heen en de laatste poging in Q3 eindigde voor de Mercedes-coureur in de muur. Een behoorlijk tumultueuze sessie, dus. Russell vertelt erover in gesprek met F1TV.



Het contrast tussen de prestaties van Mercedes op vrijdag, toen ze volop meededen voor pole position voor de sprintrace, en de strubbelingen op zaterdag, is levensgroot. “Het was een moeilijke sessie. Gisteren vochten Lewis (Hamilton) en ik beiden om pole position, vandaag lagen we er bijna uit in het eerste deel”, concludeert Russell.

Na de eerste run in Q3 lag Russell zes tienden achter op polesitter Lando Norris. Met een verwoede poging probeerde de tweevoudig Grand Prix-winnaar dat gat te verkleinen, maar dat kwam hem duur te staan. Het resulteerde in een fikse crash. “Ik was bezig met een hele sterke ronde, op een zeker moment zat ik vijf tienden onder mijn initiële rondetijd. Toen raakte ik het kwijt in sector drie en had ik die crash. Het is heel zonde, want het team heeft hard gewerkt om updates aan te brengen op de auto. Ik pushte te hard om iets te vinden wat er niet is”, aldus de 26-jarige coureur.

Het feit dat er dit weekend nieuwe onderdelen waren geïntroduceerd, maakt het incident nog zuurder. “Nee, er zijn niet genoeg reserveonderdelen om dezelfde configuratie toe te passen. Lewis Hamilton heeft zijn onderdelen al aangeboden. Dat is heel aardig, maar gaan we niet doen. Ik voel me schuldig ten opzichte van iedereen die deze updates heeft mogelijk gemaakt. Maar in alle lagen van onze sport proberen we de limiet op te zoeken. Gisteren lukte dat goed, maar vandaag niet”, besluit de huidig nummer zeven in het wereldkampioenschap.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS