Formule 1

Sky Sports: Schumacher over vertrek Newey bij Red Bull: 'Bepaalde randvoorwaarden nodig voor goed werk'

Uitgegeven door Frank Korsel • 12 september 2024 10:45

Ralf Schumacher verwacht in de nabije toekomst grootse dingen van het Formule 1-team van Aston Martin, nu zij Adrian Newey hebben gecontracteerd als ontwerper. De Duitser denkt dat Newey’s kennis en kunde ervoor zal zorgen dat Aston Martin een 'reuzenstap' maakt, dat vertelde hij in gesprek met de Duitse tak van Sky Sports.



De 180-voudig starter in de Formule 1 voorziet een rooskleurige toekomst voor Aston Martin met Adrian Newey aan hun zijde. “Ik ben er vrij zeker van, hoewel Newey pas volgend jaar begint, dat het team een reuzensprong gaat maken. Newey is verwend geraakt door succes, maar hij staat er ook om bekend succes te garanderen. Dat moet natuurlijk ook zijn doel zijn, hij heeft daar alle benodigde middelen”, vertelt Schumacher.

Tot slot vertelt Schumacher kort over welke redenen hij denkt ten grondslag lagen aan de baanbrekende transfer van Newey. “Newey moet bepaalde randvoorwaarden hebben voor goed werk, hij moet zich op zijn gemak voelen en iedereen absoluut kunnen vertrouwen, dat was niet meer het geval bij Red Bull. Hij wil gewoon autosport bedrijven met enthousiaste mensen om zich heen die slechts één doel voor ogen hebben: races winnen”, besluit Schumacher zijn relaas.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS