Formule 1

Charles Leclerc zette Oscar Piastri op zijn plaats: "Had het niet verwacht"

Uitgegeven door Frank Korsel • 27 augustus 2024 06:01

Na aanhoudende druk tijdens Nederlandse Grand Prix wist Charles Leclerc met succes Oscar Piastri achter zich te houden, ondanks dat de McLaren-coureur op versere banden reed. Leclerc gaf toe dat het een uitdaging was om zijn tempo vast te houden met de jonge Australiër in zijn spiegels.

Charles Leclerc Oscar Piastri

"Het was niet gemakkelijk, omdat mijn engineer me vertelde over de rondetijden van Oscar, die in vrije lucht bijna een seconde sneller was dan ik", zei Leclerc in een persconferentie na het scoren van zijn welverdiende podium in Zandvoort.

Op de vraag hoe hij Piastri achter zich hield, antwoordde Leclerc: "Toen hij dichterbij kwam, begon ik iets meer te pushen en won ik een halve seconde. Met de vuile lucht verloor hij waarschijnlijk drie of vier tienden. Hij bleef twee, drie ronden achter me zitten, maar kon niet dichterbij komen vanwege oververhitting."

Leclerc was vol lof over de strategie van Ferrari en was blij dat hij erin slaagde om zijn derde plaats te behouden: "Ik had niet verwacht dat ik die derde plaats tot het einde zou behouden, maar we hebben een heel goed werk geleverd als team. Ik denk niet dat we meer hadden kunnen doen", sluit Leclerc trots af.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS