Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

De productie van de vierde generatie Bentley Continental GT begint op de verjaardag van de oprichter

Uitgegeven door Peter Vader • 17 september 2024 09:02

CREWE - Bentley Motors is er trots op te kunnen melden dat de productie van de eerste vierde generatie Continental GT is afgerond, op tijd voor de 136e verjaardag van Walter Owen Bentley. Met dezelfde specificaties als de auto die te zien was in de onofficiële introductiefilm 'Underwater Speed Record', is de eerste nieuwe Continental GT afgewerkt in Tourmaline Green, met een Gravity Grey en Mandarin interieur. De auto begint zijn leven als een UK Press Fleet-auto, voordat hij wordt toegevoegd aan Bentley's Heritage Collection, waar hij voor altijd zal worden bewaard. De auto zal op de productielijn worden gevolgd door de eerste klantenauto's, elk gespecificeerd in een van de 46,000,000,000 configuraties die mogelijk zijn via Bentley's standaardoptielijst.

De vierde generatie Bentely Continental GT Foto 1

Andreas Lehe, Bentley's Member of the Board for Manufacturing, zei over de start van de productie: "De vierde generatie Continental GT is een waar meesterwerk. De levendige lanceringskleur Tourmaline Green is een moderne interpretatie van het opvallende Bentley Green, ontworpen en gespoten door onze eigen ambachtslieden. Het voertuig voltooide maar liefst 92 assemblagestations tijdens het productieproces en we hebben ook de grenzen van ons interieurontwerp verlegd, met driedimensionale leertexturen, moderne quilting en donkere chromen afwerkingen. Onze ambachtslieden in Crewe hebben zichzelf echt overtroffen en ervoor gezorgd dat elk detail luxe uitstraalt.”

De vierde generatie Bentely Continental GT Foto 2

De Continental GT Speed herdefinieert de ultieme mix van supercarprestaties, handgemaakte luxe en dagelijks gebruiksgemak. Het nieuwe model toont een uitgebreid exterieur- en interieurontwerp, met strakke moderne details, onlangs vastgesteld door het nieuwe DNA van de coachbuilt Bentley Bacalar en Batur.

Uitstekende prestaties worden geleverd door een geheel nieuwe Ultra Performance Hybrid-aandrijflijn met 782 pk en 1.000 Nm, van een 4,0-liter V8 die samenwerkt met een 190 pk elektromotor. 0-60 mph in 3,1 seconden is het resultaat, met het voordeel van 50 mijl (81 km) bruikbare elektrische actieradius (op de EU-rijcyclus) en een totale actieradius van 534 mijl (859 km) - wat een alledaagse supercar oplevert.

Deze specifieke auto zal op een later tijdstip worden toegevoegd aan Bentley's Heritage Collection. Nu bestaande uit 45 auto's van de oudste Bentley ter wereld (de 1919 3-Litre EXP2) tot de nieuwste generatie Continental GT (vanaf 2024), met enkele van de meest buitengewone Bentleys ooit gemaakt, die elk decennium van de 105-jarige geschiedenis van de onderneming vertegenwoordigen.

De vierde generatie Bentely Continental GT Foto 3

De vierde generatie Bentely Continental GT Foto 4

De vierde generatie Bentely Continental GT Foto 5



Bentley logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS