Formule 1

Kan Max Verstappen terugslaan in Baku? "We hebben het één en ander geleerd"

Uitgegeven door Frank Korsel • 13 september 2024 17:54

Max Verstappen en Red Bull Racing lijken hun vorm dit weekend in Azerbeidzjan dit weekend enigszins terug te hebben gevonden. In de eerste twee vrije trainingen op het Baku City Circuit zag Verstappen en rap uit. Na afloop van de trainingen reageerde de drievoudig wereldkampioen Formule 1 positief op de eerste dag in Baku.



Red Bull heeft moeilijke races achter de rug. In de afgelopen zes races eindigde Max Verstappen slechts twee keer op het podium, terwijl teamgenoot Sergio Perez niet eens eenmaal naar het ereschavot verwezen werd.

In de eerste training reed de 26-jarige Limburger de snelste tijd en moest in de afsluitende training van de dag genoegen nemen met de zesde tijd op de klok.

In gesprek met Verstappen.com deelt de Nederlander zijn gedachten over de eerste twee trainingen op het circuit waar hij in 2022 victorieus was: "Ik denk dat we over het algemeen gezien een goede dag achter de rug hebben. We hebben het één en ander geleerd. Nu moeten we terugkijken naar wat we allemaal hebben geprobeerd, maar tot nu toe lijkt het erop dat we competitiever zijn dit weekend, dus dat is positief."

Toch zijn er ook nog negatieve puntjes, die Red Bull uiteindelijk de kop kunnen kosten. Verstappen klaagt over onderstuur: "Het hoort ook gewoon een beetje bij deze baan. Het is erg glad en er zijn veel bochten van negentig graden. Soms houd je uit voorzorg de rem ingedrukt om niet de muur te raken. Natuurlijk was VT2 wat lastiger voor mij. We moeten de balans wat beter voor elkaar krijgen en dan ben ik er zeker van dat we competitief kunnen zijn."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS