Karting • Karting Diversen

Heren, maak de borst maar nat! Girlpower in de VT250

Uitgegeven door Casper Bekking • 10 maart 2010 12:27

In stormachtig weer wist Stegmoto-rijder Onno Tunsch in Oss met driemaal een derde plaats de totaaloverwinning van de Benelux VT250 Wintercup 2010 te behalen. Met vijf eerste plaatsen, drie derde plaatsen en de vijfde plaats was Onno met zijn BRM/GM de terechte en overtuigende Wintercup 2010-kampioen.


Jeroen Martens verdeelde samen met Simone Bouwhuis de eerste en tweede plek in de derde en laatste wedstrijd meetellend voor de VT250 Wintercup 2010. Opmerkelijk waren de prestaties van de jongdame Simone Bouwhuis, die met haar vlammende Vampire in alle drie de manches de Belgische routinier Jeroen Martens het vuur flink aan de schenen wist te leggen en er bovendien in slaagde winterkampioen Onno Tunsch achter zich te houden. De heren Van Beek (Ciass BV) konden hun goede prestaties van de vorige wintercup niet evenaren maar gaan, met een sloot aan VT-ervaring rijker, het zomerkampioenschap in.

Girlpower in de VT 250
Naast Simone Bouwhuis mag het alsmaar uitdijende VT250-veld in 2010 ook rekenen op de vrouwelijke inbreng uit België met de dappere Angie Martens. Uit Duitsland komt de niet te onderschatten blonde schone Inga Holzkamm helemaal uit Kiel om de internationale VT250 "Girlpower" te verstrekken. Holzkamm moet worden aangemerkt als een ervaren VT250-pilote terwijl Bouwhuis in de wintercup al een ijzersterk signaal heeft afgegeven. Angie Martens presteerde prima in de barre omstandigheden in Oss en zal zeker nog van zich doen spreken.


VT250 is geen kartklasse voor watjes, de snelheden zijn hoog en de circuits spectaculair. De heren VT-deelnemers moeten er maar vast rekening mee gaan houden dat deze dames zich de kaas absoluut niet van het brood laten eten. Heren, maak de borst maar nat!

Meer info: kijk HIER

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS