Formule 1

Lando Norris vol verbazing na pole in Monza: "Was dus een beetje verrast op het einde"

Uitgegeven door Frank Korsel • 31 augustus 2024 15:28

Lando Norris heeft het momentum vanuit Zandvoort doorgetrokken naa Monza door de pole position te veroveren voor de Grand Prix van Italië. De McLaren-coureur noteerde een ijzersterke ronde neer, waarmee hij niet alleen zijn teamgenoot, maar ook Max Verstappen (ver) achter zich liet. Norris en zijn teamgenoot Oscar Piastri bezorgen McLaren de eerste 1-2 in de kwalificatie voor McLaren in Monza sinds 2012.

Lando Norris

“Weer een pole die geweldig is”, begint Norris met een brede glimlach in gesprek met Davide Valsecchi. Naast Norris staat ook zijn teamgenoot er goed voor. Oscar Piastri vergezeld hem zondag op de grid: “Om twee auto’s op de eerste en tweede plaats te hebben, terwijl het deelnemersveld zo krap is als het hele weekend, is een verrassing, maar wel een mooie.”

Ondanks dat Norris een knappe pole position veroverde, had hij niet verwacht dat hij zondag vanaf de eerste startplek zou mogen vertrekken: “Mijn ronde, het doet me pijn om dat te zeggen, was geen geweldige ronde. Dus een beetje verrast op het einde, maar erg blij."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS