Formule 1

Mercedes-teambaas blikt vooruit op GP Baku: 'Laten zien dat we lessen hebben getrokken uit de voorbije wedstrijden'

Uitgegeven door Frank Korsel • 11 september 2024 16:20

Het Formule 1-team van Mercedes hoopt komend raceweekend in Baku op eerherstel na twee mindere wedstrijden in respectievelijk Zandvoort en Monza. Lewis Hamilton eindigde weliswaar als vijfde tijdens de Grand Prix van Italië, maar dat was dan ook meteen het beste resultaat voor de Zilverpijlen tijdens de laatste Europese trip. Dit weekend staat de Grand Prix van Azerbeidzjan op het programma; Mercedes-teambaas Toto Wolff blikt vooruit.



De Oostenrijker vertelt in een persbericht van het team dat hij baalt van de voorbije resultaten, maar desondanks ook met goede moed vooruit kijkt. “We gaan richting Baku in de hoop dat we beter presteren dan in Zandvoort of Monza. Beide races waren lastig voor ons, we waren niet zo snel als voor de zomerstop en onze rivalen hebben ook stappen voorwaarts gemaakt. We moeten echter niet panikeren, in Baku hebben we de kans om aan te tonen dat we lessen hebben getrokken uit voorgaande races”, vertelt een optimistische Wolff.

Het Formule 1-circus maakt zich op voor een double-header op stratencircuits. Na Baku, reist iedereen door naar Singapore. Wolff bestempelt het als een ‘uitdagende’ trip. Het zijn beide uitdagende circuits met veel hobbels, lagesnelheidsbochten, bochten van negentig graden, maar er zitten ook stukken op hoge snelheid tussen. Het zal zorgen voor een andere uitdaging dan in Monza en Singapore.”

De voorman van de Zilverpijlen kijkt uit naar het laatste deel van dit seizoen en hoopt dat zijn team sterk kan eindigen. “Er moet nog veel geracet worden, wij zullen vechten voor ieder punt. Te beginnen met Baku. Er zijn nog acht races te gaan, ons doel is om het seizoen zo sterk mogelijk te eindigen”, besluit Wolff.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS