Karting • Chrono

Talent Luca van Leer gedijt uitstekend bij SR Solutions op OTK-kart: meteen podiumplaats!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 juli 2024 21:28

KERPEN - Met een nieuw team en een nieuwe kart bewees Luca van Leer dat hij tijdens de vijfde ronde van het NK Rotax Max en de derde race van de Kart4Fun opnieuw een stap heeft gezet in zijn ontwikkeling als karter. De dertienjarige coureur uit Leerbroek denderde bij het NK in Kerpen op zijn OTK naar de vierde plaats bij de Rotax Max Junioren. De getalenteerde rijder deed daar bij de Kart4Fun nog een schapje bovenop en won overtuigend. Daar was het team van SR Solutions beslist tevreden mee.
 

Luca van Leer wint

“De kart deed het heel goed. Dat gaf een goed gevoel”, zei Luca over zijn NK-race op het circuit van Kerpen. Het was opnieuw een bevestiging dat hij goed op zijn plek zit bij het team van Scott Swart en dat zijn kart van OTK goed bij zijn rijstijl past. Want na Kerpen had Luca, die in het verleden al Mini-kampioen werd, ook in Eindhoven zijn potentie getoond. Nota bene in wisselende weersomstandigheden.
 
“De kwalificatie in Eindhoven was goed met de tweede tijd”, blikte Luca terug. “In de eerste heat was de baan halfnat en hadden we op regenbanden gegokt. Dat ging goed. Ik moest even vechten om P1 en daarna pakte ik de leiding. Vanaf dat moment kon ik wegrijden van de rest. Maar in de laatste ronde waren slicks drie seconden sneller en werd ik nog ingehaald en werd ik tweede.”
 
In de tweede heat was het droog, maar toen startte Luca’s motor niet bij het wegrijden voor de formatieronde. “Ik moest tijdens de formatieronde dus nog iedereen inhalen. Voor de rode lijn reed ik inmiddels in de derde rij.” Dat was helemaal niet verkeerd en zo had hij ondanks de pech met de motor toch nog een goede kans op een klinkend resultaat. En dat bleek! Luca denderde gedecideerd van zes naar één, alsof er niks gebeurd was. “Maar ik was wel extra gemotiveerd door die pech met de motor”, bekende de leerling van het Omnia College in Gorinchem.
 
De derde heat ging vervolgens ook heel goed. “Ik lag meteen bij de start al eerste. Ik kon met Levi drie seconden wegrijden. Op het laatst zag ik dat hij achter me zat en dacht ik: ik ga iets harder pushen. Toen creëerde ik een gat en kon ik de race met voorsprong uitrijden.”
 
Podium Rotax Max Junior

Zo pakte Van Leer soeverein de dagzege en nadat hij ook in Kerpen voorin meedeed, kon Luca tevreden concluderen dat zijn overstap naar SR Solutions een uitstekende beslissing was. “Ik ben blij dat ik een goed resultaat had in het NK. De overstap was lastig, maar met de hulp van Marijn Beretta en Michel Vacirka is dat soepel verlopen. En ook dankzij de snelle JvD-motor.”
 
Luca’s volgende wedstrijden zijn de vierde ronde van Kart4Fun in Eindhoven en dan de zesde ronde van het NK, ook in Eindhoven. Aan zijn zelfvertrouwen zal het niet liggen. “Ik ga voor het podium en hopelijk kan ik weer winnen!”
 
Luca zoekt nog bedrijven die hem willen ondersteunen op zijn weg naar de top. Geïnteresseerd? Neem contact op via [email protected].
 
Luca van Leer bedankt zijn vader en moeder, vrienden, familie en Marijn Beretta en Michel Vacirca voor alles wat ze voor hem hebben gedaan. Verder bedankt Luca het team van SR Solutions, Scott Swart en JvD Power voor de goede motoren.

Nestr Smart Finance (hoofdsponsor)
Lasservice D.W.de Jong
Zonnepanelen Xtra
Lowpad
Saltymax
´t Houtwerk
Allom
MB Racing
Aalbers Farina
Dior heavy lift
Boer B.V.
Hulters
Multicomm
Versluis vakschilders
J.W. Blokland holding
Laserdeal
Dumaco Hardinxveld-Giessendam
Website sponsoren
SR Solutions
Jvd Power

Website: www.lucavanleer.nl

Instagram: lucavanleer_juniorkartdriver

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS