Formule 1

FIA komt met nieuwe regels na gevecht tussen Max Verstappen en Lando Norris in Amerika

Uitgegeven door Frank Korsel • 26 oktober 2024 20:45

Het gevecht tussen Max Verstappen en Lando Norris in de slotfase van de Amerikaanse Grand Prix heeft flink wat stof doen opwaaien. De schermutseling was wel zo discutabel, dat de FIA zich genoodzaakt voelt de regels enigszins aan te passen. Hetgeen de FIA gaat wijzigen in de reglementen, is niet per se in het voordeel van Verstapppen.



Na gesprekken met coureurs tijdens de rijdersbriefing op vrijdag in Mexico-Stad is de Internationale Autosportfederatie tot de conclusie gekomen dat het noodzakelijk is de regels aan te passen naar aanleiding van de gebeurtenissen in de VS. Menig coureur was namelijk van mening dat Verstappen een grijs gebied misbruikt in de statuten doordat de Nederlander Norris buiten de baan dreef.

De vergadering heeft erin geresulteerd dat de FIA de regels opnieuw zal formuleren, waardoor de actie van Verstappen in Amerika in de toekomst onmogelijk wordt gemaakt. Het is niet voor het eerst dat de regels worden aangepast naar aanleiding van Verstappens acties. In het begin van zijn carričre kwam de Red Bull-coureur ook al in opspraak door zijn agressieve manier van verdedigen, waardoor de regels met betrekking tot het bewegen onder het remmen werden gewijzigd.

Naast de verdedigende actie van Verstappen, werd er in de rijdersbriefing ook nog aandacht besteed aan de straf die Norris kreeg door buiten de baan in te halen. De FIA heeft naar verluidt haar stellingname proberen te verdedigen, maar sommige coureurs konden zich hier niet in vinden. Ook hiervoor geldt dat de autosportkoepel de regels anders zal formuleren om onenigheid en onduidelijkheid weg te nemen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS