Formule 1

Fernando Alonso onthult bijna-samenwerking met Adrian Newey bij Red Bull

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 oktober 2024 11:00

Fernando Alonso heeft onthuld dat hij twee keer dicht bij een samenwerking met Adrian Newey bij Red Bull is geweest, voordat het duo uiteindelijk bij Aston Martin werd herenigd voor het F1-seizoen van 2025 en daarna.

Fernando Alonso Aston Martin F1


"2008 was een van de weinige momenten waarop ik bij Red Bull had kunnen komen", aldus Alonso. "We zaten in Spa op de parkeerplaats van het vliegveld, 's nachts op de achterbank van een auto te praten over de mogelijkheid."

De Spanjaard koos uiteindelijk voor Ferrari, terwijl Red Bull Sebastian Vettel contracteerde. Alonso legt uit waarom hij destijds niet voor Red Bull koos: "Het is makkelijk om nu te zeggen, maar in 2008 had Red Bull [nog niet veel bereikt in F1]. Red Bull was een energiedrankjesbedrijf."

Newey beweert echter dat de ontmoeting in Spa plaatsvond in 2013, toen Alonso voor Ferrari reed. Alonso: "Ik ontmoette Adrian en Christian Horner op Heathrow airport voor een meeting."

Over zijn gemiste kansen bij Red Bull zegt Alonso: "Ik heb er nooit te veel over nagedacht. Nooit. Niet [tijdens] die jaren en zelfs nu niet. Ik heb nergens spijt van."

Alonso, die sinds mei 2013 niet meer heeft gewonnen in de F1, kijkt uit naar zijn samenwerking met Newey bij Aston Martin vanaf 2025. "Niemand heeft een glazen bol om te weten wat er in de toekomst gaat gebeuren."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS