Formule 1

George Russell reageert op crash in Mexico: 'Voel me nog steeds een beetje benauwd'

Uitgegeven door Frank Korsel • 26 oktober 2024 09:01

Voor George Russell was de vrijdag in Mexico-Stad een dag van twee uitersten. De eerste vrije training sloot hij overtuigend als eerste af, maar de tweede oefensessie liep uit op een deceptie. Na een stuurfout bij ingang van bocht negen verloor de Mercedes-coureur de controle over zijn auto en kwam zodoende hard in aanraking met de muur. Inmiddels maakt de tweevoudig Grand Prix-winnaar het weer goed, maar de crash is Russell niet in de koude kleren gaan zitten. Hij vertelt erover in gesprek met F!TV.



Het moment van Russel, aan het begin van VT2, baarde menigeen zorgen. De impact was zodanig hard dat de 26-jarige een bezoekje moest brengen aan het medisch centrum. Inmiddels gaat het gelukkig weer goed met Russell. “Ja, het gaat inmiddels weer prima. Maar ik voel me nog wel een beetje benauwd na het incident”, aldus de geschrokken coureur.

De man, die tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Amerika ook al een harde crash maakte, heeft moeite de oorzaak van zijn stuurfout te herleiden. Hij betuigt vooral spijt jegens zijn monteurs. “Om eerlijk te zijn weet ik niet echt wat er gebeurde. De auto begon te stuiteren op de grond en voordat ik een kans had om hem op te vangen, spinde hij al. De jongens hebben veel werk te doen. De gifbeker was nog niet helemaal leeg, zo blijkt. Het is frustrerend omdat we in VT1 zo snel waren.”

Toch probeert Russell de moed erin te houden. “De tweede vrije training was niet super waardevol omdat de sessie vooral in het teken stond van de Pirelli-bandentest. Je leert er dus niet superveel van voor dit raceweekend. Uiteraard is er wel kostbare tijd verloren gegaan om meer rondes neer te zetten, maar voor nu hoop ik gewoon dat we de auto kunnen repareren", concludeert de nummer zeven in het wereldkampioenschap.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS