Formule 1

Verstappen klaagt steen en been over problemen bij Red Bull Racing: 'Dit werkt fucking niet'

Uitgegeven door Frank Korsel • 26 oktober 2024 20:01

Max Verstappen hoopte op beterschap tijdens de derde vrije training voor de Grand Prix van Mexico. Na een onstuimige vrijdag, waarin de Nederlander nauwelijks de baan betrad, was hij toe aan een probleemloze oefensessie op de zaterdagmiddag. Dit lukte echter niet helemaal; de drievoudig wereldkampioen stak zijn onvrede over de balans aan boord van zijn RB20 niet onder stoelen of banken tijdens VT3.



De eerste dag van het weekend in Mexico kenmerkte zich voor Verstappen vooral door aanhoudende motorproblemen, waardoor hij weinig tijd had om aan de baanomstandigheden te wennen. De rondes die hij wel reed, werden gemankeerd door balansproblemen. Red Bull werkte van de vrijdag op zaterdag hard om Verstappens strubbelingen op te lossen; de Oostenrijkse renstal besloot onder meer een andere motor te steken in de auto van de 61-voudig Grand Prix-winnaar.

Maar de inspanningen van de ingenieurs lijken vooralsnog weinig te helpen. Verstappen was in de laatste oefensessie voorafgaand de kwalificatie voor de Grand Prix van Mexico nog altijd hoogst ontevreden. “Dit werk fucking niet. Er is geen grip aan de voor- of achterkant”, stelde de Limburger gefrustreerd aan het einde van de sessie.

Het is hoe dan ook wel zaak voor Red Bull en Verstappen om goed voor de dag te komen tijdens de kwalificatie. Zijn kampioenschapsrivalen ruiken bloed en staan klaar om toe te slaan wanneer de lijstaanvoerder steken laat vallen. Momenteel staan de nummers twee en drie van het wereldkampioeenschap, Lando Norris en Charles Leclerc, respectievelijk 57 en 79 punten achter.

De kwalificatie voor de Grand Prix van Mexico gaat zaterdag om 23:00 uur Nederlandse tijd van start. Een dag later start de Grand Prix om 21:00 uur.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS