Formule 1

Alex Albon baalt van crash met Bearman: ‘Frustrerende dag, hopen op sterke comeback’

Uitgegeven door Frank Korsel • 26 oktober 2024 13:01

Alexander Albon zal de vrijdag in Mexico snel willen vergeten. De Thaise coureur kwam tijdens de eerste vrije training ongelukkig in aanraking met Oliver Bearman, die de Ferrari van Charles Leclerc bestuurde. Beide wagens liepen schade op. Voor Albon betekende het een vroegtijdig einde van zijn eerste sessie op het Autódromo Hermanos Rodríguez. Door deze crash miste Albon niet alleen een groot deel van de eerste training, maar kwam hij in de tweede sessie van de dag ook niet in actie.

Alexander Albon


De botsing tussen de twee coureurs vond plaats op een lastig punt van de baan Hoewel er sprake was van een miscommunicatie over de locatie van Albon op de baan, leek het incident uiteindelijk onvermijdelijk, helemaal na het overstuur moment van Albon. Williams werkte de rest van de sessie hard om de auto te repareren, maar Albon kon de rest van de dag doorbrengen in zijn motorhome.

“Het was een frustrerende dag”, verzucht Albon zich in een persbericht van zijn team. “We hebben veel werk te doen voor de kwalificatie, maar ik hoop dat we niet al te ver achter liggen, omdat VT2 een bandentest van Pirelli was. Hopelijk heeft het gemis aan baan tijd minder invloed op ons.”

Over het incident met Bearman is Albon duidelijk: “Ik denk dat Ollie te laat door kreeg dat ik achter hem zat. Hij probeerde nog snelheid te maken in de snelle bochten, maar ik kwam hem op het slechtste moment tegen. Er was weinig dat ik kon doen om het te voorkomen.” Albon blijft vol vertrouwen over het verloop van het weekend: “We kijken nu vooruit naar VT3 en de kwalificatie en hopen dat we een sterke comeback kunnen maken.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS