Formule 1

Zo heftig is de schade aan George Russell’s auto: “Ik ben oké, maar de auto…”

Uitgegeven door Frank Korsel • 26 oktober 2024 11:45

George Russell was na Alex Albon en Oliver Bearman het derde slachtoffer op het Autódromo Hermanos Rodríguez. Hoewel Russell in de eerste vrije training de snelste tijd wist neer te zetten met een indrukwekkende ronde van 1:17.998, eindigde de tweede sessie niet alleen in mineur, maar ook in de muur. Een zware crash in bocht acht maakte abrupt een einde aan zijn VT2-sessie en resulteerde in aanzienlijke schade aan zijn auto. Het incident leidde tot een rode vlag. Vanzelfsprekend keerde de Brit niet meer terug op het asfalt.

George Russell F1

De crash van Russell zorgde voor een extra uitdaging voor het team. Zij hebben hun welverdiende nachtrust moeten opofferen om de wagen op tijd gereed te hebben voor de derde training en kwalificatie op zaterdag. Ondanks een sterke start in de eerste training, ging het team met gemengde gevoelens de avond in.

“Het was een harde klap, en ik voelde me eerst een beetje duizelig”, licht Russell na afloop toe in een persbericht. “Ik ben oké, maar helaas geldt dat niet voor de auto. Ik weet niet precies wat er gebeurde; ik draaide de bocht in zoals ik dat in VT1 deed, maar de auto stuiterde een beetje en voordat ik het wist, zat ik al in de muur.”

Russell is zichtbaar teleurgesteld over het verloop van de dag: “Het voelt alsof het momenteel het ene na het andere probleem is. We waren sterk in VT1 en eindigden bovenaan de tijden, maar door dit ongeluk missen we nu veel rondes in VT2. De derde training wordt daarom cruciaal om de auto goed af te stellen voor de kwalificatie en de race.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS