Formule 1

Lewis Hamilton spreekt vol lof over vervanger Antonelli: “Geweldig om Kimi zo solide te zien rijden”

Uitgegeven door Frank Korsel • 26 oktober 2024 14:15

Mercedes-coureur Lewis Hamilton keek de eerste training in Mexico vanuit de pitbox om plaats te maken voor zijn vervanger Andrea Kimi Antonelli, die voor het eerst in actie kwam op het Autódromo Hermanos Rodríguez. Antonelli wist onder de moeilijke omstandigheden van twee rode vlaggen een goede prestatie neer te zetten en leverde waardevolle data voor het team. De pas achttien-jarige coureur kan rekenen op lovende woorden van zevenvoudig wereldkampioen Hamilton.

Lewis Hamilton Antonelli


“Het was geweldig om Kimi zo’n solide sessie te zien afleveren in VT1”, vertelt Hamilton trots na afloop van de eerste dag in Mexico. “Het was leuk om hem te begeleiden voor de sessie, en hij heeft het team goed voorbereid voor de middag. Het is nooit makkelijk om direct op snelheid te komen als je de eerste training moet missen, maar ik kreeg een goed gevoel van de auto in VT2.”

Hamilton geeft aan dat de bandentest toch belangrijke informatie heeft opgeleverd: “We konden niks aanpassen aan de auto tijdens de sessie vanwege de bandenprogramma’s, maar ik denk dat we nuttige data hebben verzameld. Het team zal de data vanavond analyseren, en hopelijk maken we morgen de nodige verbeteringen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS