Formule 1

Dr. Helmut Marko uitzinnig van vreugde, loftrompet voor Max Verstappen in Mexico-Stad: "Max hield zenuwen in bedwang"

Uitgegeven door Frank Korsel • 27 oktober 2024 16:33

Max Verstappen kende een stroeve start van het weekend in Mexico, hij reed nauwelijks tijdens de oefensessies op vrijdag. Desalniettemin kwalificeerde de Nederlander zich als tweede voor de Grand Prix. Dit resultaat leidde tot grote vreugde bij Dr. Helmut Marko, de teamadviseur van Red Bull Racing. In gesprek met Sky Sports F1 steekt de Oostenrijker de loftrompet over zijn pupil.



Voorafgaand de kwalificatie lag een startplaats op de eerste startrij niet per se in de lijn der verwachting voor Verstappen. Marko vertelt wat de sleutel tot deze uitslag was. “We verloren drie tot vier tienden in de laatste sector. Als we dat onder controle zouden krijgen, zou het er goed uitzien. Dit bleek ook daadwerkelijk het geval. Nadat Verstappens eerste ronde werd afgepakt hield hij de zenuwen in bedwang en reed hij een perfecte ronde.”

De consulent van het Oostenrijkse Formule 1-team concludeert dat de ommekeer die Verstappen bewerkstelligde voortkomt uit een geweldige teamprestatie. “We moeten de engineers complimenteren. Zij hebben de juiste richting gevonden voor een auto die moeilijk is af te stellen. Ik denk ook dat de iets hogere temperaturen ons hebben geholpen”, aldus Marko.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS