Formule 1

Lando Norris verdedigt zich na incident met Max Verstappen: "Ik lag voor Max"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 oktober 2024 20:39

Lando Norris stelt dat de logica achter de beslissing van de stewards in Austin niet klopte, omdat er een cruciale factor veranderde toen hij Max Verstappen inhaalde.

Lando Norris McLaren F1


Norris legt uit: "Ik was volledig voor Max. Ik was meer dan een autolengte voor hem, dus ik was niet langer de aanvallende auto. Hij was dat. Ik lag voor Max, dus ik hoefde niet te verdedigen. Hij was degene die mij aanviel en hij is te hard ingegaan en heeft buiten de baan ingehaald. Ik heb gewoon mijn positie behouden."

Norris geeft toe dat het voor de stewards moeilijk is om zulke situaties te beoordelen: "Het is zeer moeilijk om zoiets te beoordelen, omdat elk geval anders is, geen enkel is hetzelfde."

"Ik denk dat je de intentie van coureurs moet kennen. Je moet hun denkproces begrijpen, en dat kun je alleen echt doen met mensen die coureur zijn geweest en racen begrijpen omdat ze in die posities hebben gezeten."

Norris verwacht dat dit een belangrijk onderwerp zal zijn: "Het is iets waarover we zeker zullen discussiëren omdat het een groot gespreksonderwerp is geweest."

"Veel andere coureurs waren het er niet mee eens, andere teams waren het er niet mee eens, maar tegelijkertijd zijn we in Mexico en moet ik me focussen op dit weekend."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS