Formule 1

Zelfkritische Perez hoopt op beterschap: 'Het gaat verschrikkelijk, maar een goed resultaat hier kan mijn seizoen veranderen'

Uitgegeven door Frank Korsel • 25 oktober 2024 10:36

Sergio Perez staat dit weekend aan de start van zijn thuisrace in Mexico-Stad. De man uit Guadalajara hoopt met een goed resultaat op het Autódromo Hermanos Rodriguez een mindere periode achter zich te laten. Tijdens de donderdagse persconferentie in aanloop naar de Mexicaanse Grand Prix vertelt de zesvoudig Grand Prix-winnaar hoe hij de ommekeer wil bewerkstelligen.



De Red Bull-coureur begon goed aan dit seizoen door 85 punten te scoren in de eerste vijf raceweekenden. Maar daarna ging het gauw bergafwaarts: in de veertien daaropvolgende wedstrijden scoorde hij in totaal slechts 65 punten. Perez is zich als geen ander bewust dat het beter moet. “Ik weet zelf ook wel dat ik tot nog toe een verschrikkelijk seizoen doormaak. Het begon goed, maar daarna werd het snel minder”, aldus de 34-jarige coureur.

Toch heeft Perez de hoop verre van opgegeven. Hij vestigt al zijn hoop op een goede uitslag in zijn thuisland. “Als ik hier goed scoor, kan mijn seizoen snel veranderen. Ik heb er zin in en een mooi resultaat zou fijn zijn voor het gevoel. Het belangrijkste is dat we ons comfortabeler voelen in de auto, dat is op dit moment nog niet helemaal het geval.”

De balansproblemen bij het team van Red Bull zijn al geruime tijd een veelbesproken onderwerp in de Formule 1-wereld. Perez stelt dat de tegenvallende rijdbaarheid van zijn auto één van de factoren is van zijn mindere vormpeil, maar hij concludeert ook dat het ergste achter de rug is. “Door de balansproblemen zijn we niet in staat het maximale potentieel van de auto te benutten. Dat maakt ieder Grand Prix-weekend heel moeilijk. In Monza hebben we een groot probleem gevonden, sindsdien gaat het weer de goede kant op”, besluit de Mexicaan.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS