Formule 1

Sky Sport F1-analist Martin Brundle: Geen 'smoking gun' in bib-truc Red Bull

Uitgegeven door Bas Kaligis • 24 oktober 2024 18:00

Martin Brundle stelt dat er 'geen smoking gun' is in de bib-truc van Red Bull. Hij ziet het als deel van F1-innovatie, tenzij het mogelijk gebruikt werd onder parc fermé-condities, maar daarvoor is 'geen bewijs'.

Max Verstappen op COTA 2024


"Er is geen smoking gun dat dit apparaat is gebruikt", zegt Brundle. "Het is duidelijk dat deze ongebruikelijke aanpassing er is bij Red Bull."

De Brit ziet dit als normale innovatie in F1: "Als je die lijn overschrijdt, als ze de rijhoogte van de bib T-Tray aanpassen in parc fermé, is dat illegaal. Dat gaat verder dan het grijze gebied van een beetje brutaal zijn."

De controverse rond Red Bulls truc laaide op in Austin, hoewel teambaas Christian Horner stelt dat het al jaren bestaat en openbaar is.

Brundle vermoedt dat rivalen al langer kijken naar deze truc: "Ik denk dat McLaren en andere teams er argwanend over zijn. Maar dat is de aard van onze business. Je hebt twee manieren om te winnen: sneller gaan of je rivalen vertragen."

"Laten we benadrukken dat er geen bewijs is dat Red Bull dit heeft gebruikt voor concurrentievoordeel buiten de regels om", aldus Brundle. "Er is geen smoking gun."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS