Formule 1

Sarcastische Max Verstappen bijt van zich af na kritiek op controversieel duel: "Indrukwekkend dat mensen mijn gedachten..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 oktober 2024 17:28

Max Verstappen ontkent dat hij een 'shortcut' zocht in zijn gevecht met Lando Norris tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten. Hij reageert hiermee op critici die suggereerden dat hij bewust de bocht niet wilde maken.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


"Het is behoorlijk indrukwekkend dat mensen mijn gedachten kunnen lezen", zegt Max Verstappen sarcastisch. "Ik probeer altijd de bocht te maken. Ik wilde geen shortcut zoeken."

De Nederlander van Red Bull Racing erkent dat hij het regelboek in zijn hoofd heeft tijdens races, maar merkt op dat dit steeds uitgebreider wordt. "Ik denk dat we in een stadium komen waarin ik het boek altijd in de auto nodig heb", grapt hij.

Verstappen ziet een tweestrijd in de regulering van de sport: "Het is zeker overgereguleerd, maar als we regels wegnemen en er gebeurt een incident, dan is het weer: 'Ah, we hebben meer regels nodig'."

Met nog vijf races te gaan in het kampioenschap, kijkt Verstappen uit naar de Grand Prix van Mexico, waar hij vijf van de laatste zes races won. Hij leidt het kampioenschap met 57 punten voorsprong op Norris.

"Ik bedoel, als je kijkt naar de jaren, is het boek behoorlijk gegroeid", concludeert Max Verstappen over de toenemende complexiteit van de F1-reglementen. "Meer en meer regels."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS