Formule 1

Oscar Piastri wil niks weten van Red Bull-gerucht: 'Er gaat geen week voorbij zonder dat Marko iets zegt'

Uitgegeven door Frank Korsel • 25 oktober 2024 07:00

De Formule 1-wereld werd onlangs opgeschud door een gerucht dat door Red Bull-adviseur Helmut Marko de wereld in werd geholpen. De 81-jarige consulent stelde dat Mark Webber, de manager van Oscar Piastri, nadrukkelijk op zoek is naar contact met de Oostenrijkse renstal om de toekomst van zijn pupil te bespreken. Piastri zelf wuift dit gerucht echter gedecideerd weg.



Hoewel Piastri pas anderhalf jaar uitkomt in de Formule 1, maakt de Australische coureur veelvuldig indruk. Hij heeft al twee raceoverwinningen op zijn naam staan en profileert zich zodoende als één van de revelaties van dit Formule 1-seizoen. De McLaren-coureur ziet een overstap naar een ander team op korte termijn echter niet zitten.

In aanloop naar de Grand Prix van Mexico vertelt Piastri, in gesprek met internationale media, het volgende over een mogelijke overstap naar Red Bull Racing. “Absoluut niet. Ik ben heel blij met waar ik nu zit. Ik sta hier nog twee jaar onder contract en ben niet van plan om te verkassen.” Vorig jaar verlengde de 23-jarige zijn contract bij McLaren tot en met het seizoen van 2026.

De jongeling beschouwt de teksten van Marko als een groot compliment, maar het kwam voor hem niet helemaal als een verrassing. “Er gaat geen week voorbij zonder dat Marko iets zegt”, vertelt Piastri. Hij vervolgt: "Het is een mooi compliment, maar nogmaals ik ben heel blij met mijn huidige onderkomen en ze (Red Bull) hebben een grote pool van coureurs waaruit ze kunnen kiezen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS