Formule 1

Fernando Alonso meldde zich ziek, gaat hij in Mexico zijn 400e Formule 1 Grand Prix weekend missen?

Uitgegeven door Peter Vader • 25 oktober 2024 05:29

Aston Martins tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso meldde zich donderdag ziek in plaats dat hij op glorieuze wijze zijn recordweekend zou vieren omdat de GP Mexico zijn 400e Formule 1 Grand Prix weekend zal zijn. Het team zei dat de 43-jarige Spanjaard, die zou deelnemen aan een persconferentie op het Autodromo Hermanos Rodriguez in Mexico-Stad, zich niet lekker voelde en zijn reguliere media-activiteiten zou overslaan.

Fernando Alonso F1 Aston Martin


"Fernando is gefocust op het zich 100% goed voelen voor vrijdag en op zijn geplande terugkeer in de AMR24 voor de tweede vrije training", deelde het team mee. De Braziliaanse reservecoureur Felipe Drugovich zou altijd de plaats van Alonso innemen in de eerste training.

Hoewel zondag Alonso's 400e raceweekend zal zijn, is hij tot nu toe 'slechts' aan 396 races begonnen. Hij kon België 2001 niet herstarten met Minardi, miste in 2005 met Renault de beruchte Amerikaanse race met slechts zes auto's en was voor de start van de Grand Prix van Rusland in 2017 uitgeschakeld vanwege een probleem met de McLaren-motor.

Alonso, die in 2001 debuteerde met Minardi en zijn wereldtitels won met Renault in 2005 en 2006, heeft deelgenomen aan meer dan een derde van alle F1-Grands Prix tellend voor het wereldkampioenschap, sinds de eerste in 1950 is gehouden. Hij won er 32, zijn laatste overwinning was in Spanje in 2013 met Ferrari.

"Kampioenschappen en raceoverwinningen zijn het belangrijkste voor ons als coureurs, maar tegelijkertijd toont het mijn liefde voor de sport en de discipline die ik al meer dan 20 jaar opbreng om op een zeer hoog niveau te presteren", zei Alonso, voorafgaand aan de GP van Mexico. "Ik denk niet dat ik er nog eens 400 aan mijn totaal toevoeg, maar hopelijk heb ik de komende jaren nog minstens 40 of 50 races te gaan."

De oudste huidige coureur, Alonso, valt ook in de Formule 1 op als een coureur die succes heeft gehad in andere series. Hij is tweevoudig winnaar van de 24 uur van Le Mans met Toyota, is een endurance wereldkampioen en hij leidde in 2017 de Indianapolis 500 gedurende 27 ronden voordat de motor van zijn auto het begaf. In 2020 eindigde hij als 13e in de Dakar Rally.

"Ik denk dat de moderne Formule 1 beter is voor het lichaam dan eerdere tijdperken en dat je daardoor langer kunt racen", zei hij. "Het is nog steeds een enorme fysieke uitdaging, maar de technologie in de Formule 1 is veranderd, dus de auto's zijn wat vriendelijker voor de coureurs. Zitcomfort, veiligheidsuitrusting, helmen - alles is geëvolueerd naar een betere plek." Laten deze voordelen van de huidige F1-auto’s ertoe leiden dat we Fernando Alonso dit weekend aan de start zien staan van de GP van Mexico.



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS