Formule 1

Max Verstappen positief over Red Bull-upgrades: “Bochten beter aanvallen”

Uitgegeven door Frank Korsel • 20 oktober 2024 15:06

Max Verstappen vangt de Grand Prix van de Verenigde Staten aan als tweede. Achter ‘titelrivaal’ Lando Norris kan dit alsnog een prima uitgangspositie zijn voor de Nederlander. De Red Bull-coureur merkt dat de updates die de Oostenrijkse renstal mee heeft genomen hun vruchten beginnen af te werpen.

Max Verstappen Red Bull Lando Norris

Verstappen reed gedurende het weekend consistent sterk. In de sprintkwalificatie bemachtigde hij de pole position. In de sprintrace behield hij deze positie om voor het eerst sinds Barcelona een race te winnen. Hoewel hij op een haar na werd verslagen door Lando Norris in de strijd om pole position voor de Grand Prix, lijkt de Red Bull-coureur vertrouwen te hebben in de verbeterde prestaties van zijn auto voor de race van zondag. Voor de crash van George Russell aan het einde van Q3 was Verstappen bezig aan een verbetering van zijn team.

"Ten eerste, Singapore is nooit een goed circuit voor ons geweest”, reageert de drievoudig wereldkampioen op een vraag over de updates na de updates die Red Bull na de Grote Prijs van Singapore introduceerde op de auto.

“Alle langzame bochten en de hobbels, daar werkt onze auto gewoon niet goed op. Austin is een heel ander circuit. Plus, we hebben de auto stabieler weten te maken. Daardoor kun je de bochten beter aanvallen, en dat helpt ook met het behoud van de banden. Ik denk dat dat de grootste verbetering is."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS