Formule 1

Weerbericht voor de F1 Grand Prix van Mexico: Zonnig maar minder warm dan in Austin

Uitgegeven door Bart • 25 oktober 2024 15:00

De Formule 1 staat voor race 20 van dit seizoen. Plaats van handeling is het Autodromo Hermanos Rodriquez in Mexico-Stad, meer dan twee kilometer boven zeeniveau en gekenmerkt door de fraaie arena in het oude honkbalstadion. Van de laatste zes edities won Max Verstappen vijf keer. We blikken vooruit met het weer voor de komende dagen in Mexico.

Max Verstappen


Op vrijdag staan er twee vrije trainingen op het programma. De dag begint met een paar wolken en zon en in de middag is er vooral ruimte voor de zon. De temperatuur komt maximaal uit op 23 graden en kans op regen is er niet.

Ook op zaterdag tijdens de derde vrije training en de kwalificatie wordt het 23 graden in Mexico. Het wordt zonnig, maar in de middag komen er ook wolken voor. De kans dat daar regen uit valt, is klein. Wel neemt de wind in kracht toe.

Voor de racedag op zondag wordt hetzelfde weerbeeld verwacht, al wordt het wel iets koeler. Het wordt zo'n 20 graden en bij een lichte noordenwind is de kans op neerslag in de middag ongeveer 20 procent.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS