Formule 1

Charles Leclerc tempert verwachting voor Mexico: "Het betekent niet dat we hetzelfde op de mat kunnen leggen als in Austin"

Uitgegeven door Frank Korsel • 25 oktober 2024 09:00

Charles Leclerc was afgelopen weekend de gevierde man na afloop van de Amerikaanse Grand Prix. Veel tijd om na te genieten is er echter niet, de focus is nu alweer verlegd naar de krachtmeting in Mexico, die dit weekend zal plaatsvinden. Tijdens de donderdagse persconferentie in aanloop naar de Mexicaanse Grand Prix, vertelt de Ferrari-coureur over zijn verwachtingen voor de wedstrijd in Mexico-Stad.



Hoewel Ferrari in de VS het te kloppen team was, stelt Leclerc dat het niet vanzelfsprekend is dat de krachtsverhoudingen dit weekend weer hetzelfde zijn. “Het is heel moeilijk dit seizoen van race tot race te voorspellen. Afgelopen weekend ging extreem goed voor ons. Op papier is Mexico een goed circuit voor ons, maar dat betekent niet dat we per se hetzelfde op de mat kunnen leggen als in Austin. We moeten vooral op onszelf focussen en proberen dit weekend te maximaliseren.”

Maximaliseren is hetgeen Ferrari als geen ander toe in staat is geweest, de Italianen profiteren geregeld optimaal van gevechten tussen Red Bull en McLaren. “We zijn heel consistent geweest en hebben het maximale uit onszelf gehaald. We hebben lang niet altijd de sterkste auto gehad, maar waren wel in staat om te maximaliseren ten opzichte van onze tegenstrevers. Dat is goed”, vertelt Leclerc.

Hij vervolgt: "In Austin waren wij daarentegen wel de sterkste, dat is precies wat we nodig hebben in de laatste vijf races van dit seizoen. We doen ons uiterste best om als team het maximale aantal punten binnen te halen. Dat is het doel voor de komende races en hopelijk betaalt zich dat uit.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS