Formule 1

Lando Norris reflecteert: 'Ik moet dingen anders doen in gevecht met Max Verstappen'

Uitgegeven door Frank Korsel • 25 oktober 2024 16:00

De gevechten tussen Lando Norris en Max Verstappen waren het voornaamste onderwerp van gesprek na afloop van de Grand Prix van Amerika. De schermutselingen zijn Norris niet in de koude kleren gaan zitten, zo blijkt. In aanloop naar de Mexicaanse Grand Prix vertelt de Brit het een en ander te gaan veranderen wanneer hij in gevecht belandt met Verstappen.



In de slotfase van de Amerikaanse Grand Prix poogde Norris zijn rivaal in te halen voor P3 in de wedstrijd. Tijdens het voltooien van de inhaalactie belandde de man die momenteel tweede staat in het wereldkampioenschap echter buiten de baan en kreeg zodoende een tijdstraf van vijf seconden, waardoor de McLaren-coureur weer terugviel achter Verstappen.

Norris, die een achterstand van 57 WK-punten moet zien goed te maken ten opzichte van Verstappen, kan zich nog altijd niet vinden in de lezing van de wedstrijdleiding en beschouwt de straf nog altijd als onterecht. “Ik ben het er nog steeds niet mee eens en datzelfde geldt voor het team. Ik denk dat de meerderheid van de mensen die keken het er niet mee eens waren. Ik zal de veranderingen doorvoeren die nodig zijn. Of ik soms iets agressiever moet zijn, of juist rustiger. Ik doe hetgeen ik denk dat goed is”, vertelt Norris in gesprek met internationale media.

Wat hij precies anders gaat doen, vertelt Norris uiteraard niet. Maar hij is zich er wel van bewust dat zijn huidige handelswijze mogelijk niet de juiste is wanneer hij met Verstappen vecht. “Ja, ik zal me aanpassen. Maar het is ook niet zo dat ik alles verkeerd doe. Het is een lastige positie in te zitten, omdat het Verstappen niet uitmaakt of hij tweede of derde wordt. Hij wil alleen mij verslaan en dat deed hij. Ik beleefde het gevecht met veel plezier en respect. Maar als ik hem wil verslaan, moet ik een aantal dingetjes anders doen”, besluit de Brit.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS