Formule 1

Pastor Maldonado is verrast: "Het is fantastisch, de aanpak van het team is erg professioneel"

Uitgegeven door Wim Boekel • 20 april 2018 16:57

Voormalig F1-coureur Pastor Maldonado heeft zijn eerste ervaring met de LMP2 van DragonSpeed gehad en is positief verrast. De coureur stond bovenaan tijdens de officiële FIA World Endurance Championship- test in Paul Ricard. Met de Oreca 07 was hij maar liefst drie tienden sneller dan Nicolas Lapierre.

Pastor Maldonado

“Het was mijn eerste ervaring in een prototype-auto en ik was wat verrast met de prestaties van de auto”, aldus Maldonado tegen het Engelse Autosport. “Er is ook een goed vermogen, het is een erg gebalanceerde combinatie. Het is een echte racewagen. Laten we zeggen dat het beter is dan ik verwachtte. Downforce is op een erg goed niveau op de auto. Het pakket, de motor, banden, aerodynamische kant, werken goed samen. Natuurlijk is het vroeg in het seizoen en we moeten nog wat meer kilometers maken om elkaar als team goed te leren kennen. Ik ben een rookie hier, dus moet ik leren.”

De coureur koos na een paar jaar afwezigheid voor het FIA WEC, terwijl hij eerder ook voor andere kampioenschappen werd genoemd. Toch blijft Maldonado nog wat voorzichtig als hem wordt gevraagd of hij voor zichzelf een toekomst in het Sportscar-racen ziet.

“Het project ziet er erg goed uit”, zegt de voormalig F1-coureur van Lotus en Williams. “In het team hebben we een erg sterke line-up, erg professioneel. De engineers zijn ook erg ervaren en ik begreep hen meteen echt, wat erg positief is. We gaan het zien. Het is lastig om over de toekomst te praten, omdat we net wat nieuws starten in mijn carrière.”

De coureur geeft wel aan te genieten van de atmosfeer in de WEC-paddock. “Het is fantastisch”, zegt Maldonado. “Het is meer ontspannen. Ook de aanpak van het team is erg professioneel, maar tegelijkertijd ook erg cool.”

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS