Formule 1

Daniel Ricciardo keert terug naar Zandvoort met hernieuwde energie: "We gaan voor punten!"

Uitgegeven door Frank Korsel • 20 augustus 2024 17:26

Daniel Ricciardo kan niet wachten om na de zomerstop weer achter het stuur te kruipen voor de Dutch Grand Prix op het uitdagende circuit van Zandvoort. De Australische Racing Bulls-coureur heeft een welverdiende pauze in zijn thuisland doorgebracht en keert terug met frisse energie en vastberadenheid.

Daniel Ricciardo F1 Zandvoort

"Het was een geweldige zomerbreak. Ik ben teruggegaan naar Australië om vrienden en familie te zien, dus ik voel me opgeladen, fit en gezond”, vertelt Ricciardo enthousiast in een persbericht van zijn team.

Ricciardo’s terugkeer naar Zandvoort brengt gemengde gevoelens met zich mee. Vorig jaar kende hij een dramatische vrijdag. Hij crashte en brak zijn pols. Hierdoor kon hij een groot deel van het seizoen niet rijden: "Tot het ongeluk met Oscar genoot ik echt van het circuit, de auto voelde geweldig aan. Ik ben ervan overtuigd dat we kunnen doorgaan waar we voor de break waren gebleven. Onze momentum was sterk en we zitten zeker in de strijd om punten.”

Met de lessen van het verleden in gedachten, kijkt Ricciardo uit naar een positief weekend waarin hij zijn momentum wil voortzetten: "Zandvoort is altijd een uitdaging, maar ik ben klaar om te laten zien wat we kunnen.” Het belooft een spannend weekend te worden voor de ervaren coureur, die vastbesloten is om zijn terugkeer naar het circuit succesvol te maken.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS