Formule 1

Best of the rest achter de McLarens en Max Verstappen: “Maximaal haalbare”

Uitgegeven door Frank Korsel • 24 augustus 2024 20:05

George Russell wist zich in een uitdagende kwalificatie naar een solide vierde plaats te knokken voor de Grand Prix van Nederland. De Mercedes-coureur had eerder op de dag moeite met het vinden van grip in de natte derde vrije training. Toch herpakte hij zich in de kwalificatie en verzekerde zich van een plek op de tweede rij. In tegenstelling tot zijn teamgenoot Lewis Hamilton, die niet door kon stromen naar Q3.

George Russell Mercedes Zandvoort

De omstandigheden in Zandvoort waren lastig, met wisselende gripniveaus en koele temperaturen die het moeilijk maakten om de banden in het juiste venster te krijgen. Russell begon de kwalificatie met enige moeite in Q1, maar vond zijn tempo in Q2 waar hij zich wist te meten met de snellere McLarens. In Q3 kon hij die snelheid niet volledig vasthouden en eindigde hij als vierde, wat volgens hem het maximaal haalbare was voor de zaterdag in Zandvoort.

"Het was een uitdagende kwalificatie", begint Russell na afloop van de kwalificatie in een persbericht van Mercedes. "In Q1 had ik het moeilijk, maar in Q2 had ik de snelheid om de McLarens bij te houden. In Q3 zakten we een beetje terug en dat resulteerde uiteindelijk in P4. Ik denk dat dit waarschijnlijk het maximale was voor ons vandaag."
"Het gat naar de top was behoorlijk groot, maar ik denk dat we zondag een betere race kunnen rijden. We zullen proberen om op het podium te eindigen", sluit hij hoopvol af.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS