Formule 1

Charles Leclerc ziet het niet te somber in: “Is beter dan het lijkt”

Uitgegeven door Frank Korsel • 23 augustus 2024 20:03

Charles Leclerc moest eerlijk bekennen dat Ferrari tijdens de eerste dag van het weekend in Zandvoort nog geen huzarenstukje kon laten zien, want hij kwam niet verder dan de negende tijd in de tweede vrije training. Ondanks de lastige omstandigheden die het weekend nog in petto heeft, blijft de Monegask hoopvol dat het team zich kan herpakken voor de kwalificatie en race.

Charles Leclerc

"Het was zwaar, zoals verwacht zou ik zeggen", begint Leclerc direct na afloop van de sessies in een persbericht van Ferrari. "We kunnen het tempo van onze concurrenten vooraan niet helemaal evenaren, maar ik denk dat het beter is dan het op de tijdenlijsten lijkt."

Leclerc benadrukte dat er nog werk aan de winkel is om in een positie te komen waarin Ferrari kan strijden om de overwinning. "We hebben werk te doen om ons in een positie te brengen waarin we kunnen vechten voor de overwinning. Ik zal alles doen om het maximale uit de kwalificatie te halen, maar de marges die we momenteel zien zijn te groot om iets bijzonders te doen."

Met een lastige eerste dag achter de rug, zal Leclerc en zijn team hard moeten werken om de kloof met de top te dichten en een competitief weekend in Zandvoort te beleven.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS