Formule 1

Yuki Tsunoda vecht voor zitje in Zandvoort: 'Zitten er niet ver van af"

Uitgegeven door Frank Korsel • 24 augustus 2024 12:05

Yuki Tsunoda liet zien dat hij klaar is voor het tweede deel van het Formule 1-seizoen, nadat hij de eerste twee vrije trainingen van de Nederlandse Grand Prix solide doorstond. De Racing Bulls-coureur vecht voor het behoud van zijn zitje, maar begon de tweede helft van het seizoen sterk. De Japanner eindigde de tweede sessie op een indrukwekkende zevende plaats, en toonde daarmee aan dat hij klaar is om in Zandvoort voor de punten te strijden.

Yuki Tsunoda


"We hadden zeker een goed begin van de tweede helft van het seizoen. Vooral in VT2 eindigden we in de top 10", vertelde Tsunoda opgelucht in een persbericht van zijn team: "De auto voelde vrij solide aan, we hoeven alleen nog wat fijnafstellingen te doen voor de kwalificatie, maar we zitten er niet ver vanaf."

Tsunoda kon meteen vertrouwen vinden in de auto ondanks de uitdagende omstandigheden. In de eerste vrije training waren alle elementen van de partij, van regen tot wind en zonneschijn: "Gezien we te maken hebben met dit soort winden, lijkt de auto consistent en goed in balans, dus ik voelde me meteen zelfverzekerd vanaf VT1. Met het circuit dat zo op en neer gaat met enorme banking, heb ik ervan genoten."




 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS