Formule 1

Armin van Buuren en grote droneshow sluiten Super Friday af

Uitgegeven door Bart • 24 augustus 2024 11:50

Met een betoverende Closing Party kwam er vrijdag een einde aan de Super Friday op de Dutch Grand Prix in Zandvoort. De meer dan tienduizend fans die tot het einde bleven, waren in de Fanzone getuige van een spetterend optreden van Armin van Buuren, dat aan het einde met een magistrale droneshow nóg een geweldige apotheose kreeg.

Super Friday

(foto: Nikki van Toorn/ Dutch Grand Prix)

De verlichte drones aan de donkere hemel vlogen in formatie tot allerlei herkenbare Formule 1-figuren zoals een helm, een bolide, en het kenmerkende stuur en de tekst F1 Loves Zandvoort. En natuurlijk vormden de drones samen aan het einde ‘Super Friday’, inmiddels een begrip.

Super Friday

(foto: Nikki van Toorn/ Dutch Grand Prix)

Na de regen en wind in de ochtend, brak de hemel in de middag open en was na een fraaie zonsondergang het zicht op de verlichte drones perfect. Met een weergaloze show voor een massaal publiek tot gevolg. Daarvoor had Armin van Buuren, een van ’s werelds grootste deejays, al een meeslepende set gedraaid op het grote podium in de Fanzone.

De beroemde muziekproducent was zelf ook behoorlijk onder de indruk. “Hieruit blijkt maar weer dat we in Nederland vooroplopen met dit soort producties. Dit samen met die drone show was zo gaaf. Echt heel vet. Mijn hart klopt voor de Formule 1. Ik kijk al sinds de hoogtijdagen van Damon Hill. Vanavond heb ik in een van de liedjes quotes van Ayrton Senna gebruikt. Als een soort eerbetoon. Ik hoop dan ook dat de Formule 1 nog lang in Zandvoort zal blijven.”

null

(foto: Ole Rethans/ Dutch Grand Prix)

Daarmee kwam een enerverende Super Friday. Niet voor het eerst was die het toonbeeld van een Hollandse zomer. De F1-coureurs reden vandaag één vrije training in harde wind en regen en de late middagsessie onder een stralend zonnetje. Het goede humeur van de ruim 75.000 racefans had er geenszins onder te leiden.

Dat laatste werd al snel in de ochtend duidelijk bij de Q&A en de Opening Show van de Snollebollekes in de Fanzone. Daar kwamen ook al duizenden fans op af, die op een volgepakt plein van links naar rechts door de druilige regen hosten.

Het zette de toon voor een sfeervolle dag, die in het tweede deel van de middag alleen maar beter werd. Bij de eerste vrije training van de Formule 1 was het weliswaar nat en waaide het hard, maar niet zo stormachtig als sommige coureurs een dag eerder vreesden.




 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS