Formule 1

Wordt 'Bono' Hamiltons geheime wapen bij Ferrari?

Uitgegeven door Bas Kaligis • 24 augustus 2024 18:15

George Russell denkt dat Lewis Hamilton moeite zal hebben om te wennen aan een nieuwe race-ingenieur bij Ferrari. Dit komt na de promotie van Pete 'Bono' Bonnington bij Mercedes.

Lewis Hamilton en Pete Bonnington F1


Russell zegt hierover: "Relaties opbouwen kost tijd en vertrouwen en respect verdienen kost ook tijd". Bonnington zal niet met Hamilton meegaan naar Ferrari vanwege een 'no-poaching-clausule’ in zijn Mercedes-contract. In plaats daarvan wordt verwacht dat Riccardo Adami, nu nog werkzaam voor Carlos Sainz, Hamilton's nieuwe race-ingenieur wordt.

Russell is positief over Bonningtons promotie: "Bono is natuurlijk al zoveel jaren een integraal onderdeel van het succes van het team - en zelfs al voor de dagen bij Mercedes, bij Brawn - en het is geweldig nieuws dat hij volgend jaar bij ons blijft".

Ondertussen werkt Ferrari al aan hun 2025-auto, codenaam 'Project 677'. Er komen veranderingen aan de wielbasis en voorwielophanging, mogelijk afgestemd op Hamilton's rijstijl.

Hamilton zou een goede band hebben met Loic Serra, de nieuwe technisch baas bij Ferrari. Russell ziet voordelen in Bonningtons nieuwe rol: "Het is bijna een extra paar ogen hebben die het werk dat we doen overzien en het zal onze ploeg alleen maar verder versterken.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS