Formule 1

Thuisheld Max Verstappen aast op zege Dutch Grand Prix: “Speciale race voor mij”

Uitgegeven door Frank Korsel • 21 augustus 2024 05:03

Max Verstappen maakt zich op voor zijn vierde thuis Grand Prix uit zijn Formule 1-loopbaan. Alle drie voorgaande edities van de Dutch Grand Prix op het circuit van Zandvoort won de inmiddels 27-jarige Limburger met ferve. De Red Bull-coureur heeft al vier Grand Prix dit seizoen niet gewonnen, maar hoopt op het iconische Zandvoortse asfalt terug te kunnen keren naar de bovenste trede van het ereschavot.

Max Verstappen Zandvoort

Ondanks het feit dat Verstappen al vier Grands Prix op rij niet heeft gewonnen, gaat hij nog altijd aan de leiding van het kampioenschap. In tegenstelling tot de voorgaande jaren is Verstappen niet de favoriet voor de eindzege. Zowel McLaren, Ferrari als Mercedes maken grote kans om de thuisheld te verschalken op het korte en bochtige circuit in de Noord-Hollandse duinen.

Ondanks alle krachten die tegen hem spreken, vertelt Verstappen in een preview van Red Bull dat hij helemaal is opgeladen en klaar is om de strijd op het circuit weer aan te gaan: "Het was fijn om tijdens de zomerstop wat tijd door te brengen met de familie en vrienden en ik voel me fris en klaar voor de tweede helft van het seizoen.”

“Het voelt geweldig om een thuisrace te hebben. De sfeer is altijd fantastisch en de fans zijn echt ongelooflijk, dus het is een speciale race voor mij. Het is een geweldig circuit, met zijn korte rechte stukken en smalle baan en hopelijk komen we deze race sterk voor de dag. We kijken uit naar komende week en hopelijk kunnen we strijden voor de winst."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS