Formule 1

Tom Coronel gaf Max Verstappen tips over Zandvoort: “Ik kreeg twee minuten later terug…”

Uitgegeven door Frank Korsel • 24 augustus 2024 05:02

Tom Coronel is meer dan alleen een commentator; hij is een expert met een diepgaande kennis van het circuit van Zandvoort en die expertise blijft waardevol. Hij ondersteunt zelfs voor de huidige generatie Formule 1-coureurs. Vorig jaar, toen de regen begon te vallen tijdens de Dutch Grand Prix, deelde Coronel enkele tips met Max Verstappen, tips die hij baseerde op zijn jarenlange ervaring op dit bijzondere en karakteristieke circuit.

Tom Coronel Max Verstappen

Toen het vorig jaar begon te regenen, stuurde Coronel een appje met tips aan de meervoudig wereldkampioen: "Ik kreeg gelijk twee minuten later terug ‘Ja, ik kan me zo iets nog herinneren uit de Formule 3’", vertelt Coronel over zijn contact met Max Verstappen tijdens de afgelopen editie van de Dutch Grand Prix in gesprek met RaceXpress. Dit toont niet alleen de respectvolle relatie tussen de ervaren coureur en de jonge wereldkampioen, maar ook de blijvende relevantie van Coronel's inzichten.

Hoewel de huidige Formule 1-teams zelf veel ervaring hebben opgedaan en hun eigen strategieën hebben ontwikkeld, waardeert Coronel de momenten waarop hij zijn kennis kan delen: "Ze zijn slim en wijs genoeg", zegt Coronel over de coureurs van nu, maar hij voegt eraan toe dat er in de regen nog altijd trucjes zijn die het verschil kunnen maken.



 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS