Formule 1

Lando Norris rekent zich nog niet rijk naar glorieuze kwalificatie: "Max is het hele weekend al snel"

Uitgegeven door Bart • 24 augustus 2024 15:01

Er stond in de kwalificatie in Zandvoort geen maat op Lando Norris. De McLaren-coureur was ruim drie tienden sneller dan Max Verstappen op P2. Norris was extreem tevreden met de auto, maar weet ook dat de race daarmee nog niet gewonnen is. Wel is de kwalificatie in Zandvoort heel belangrijk.

Lando Norris


"Wat een geweldige dag", zei Norris na het behalen van pole position. "Het is mooi om weer terug te zijn en meteen te beginnen met pole. Het was een mooie ronde. De hele kwalificatie verliep heel soepel en we hebben goede ronden gereden. Zeker de laatste ronde toen het het meest belangrijk was."

McLaren heeft enkele upgrades op de auto gezet en dat pakte goed uit. "Het hele team heeft geweldig gewerkt en ik ben heel blij. Ik voelde me heel comfortabel in de auto. Het voelde geweldig en de upgrades werkten heel goed."

Toch houdt Norris nog een slag om de arm voor de race. "Ik kijk uit naar morgen, maar het zal zwaar worden. Max is het hele weekend al snel. Vandaag hebben we hem verslagen, maar hij start als tweede en zal er een mooi gevecht van maken. Zeker bij zijn thuisrace."




 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS