Formule 1

Ferrari evalueert eerste seizoenshelft Lewis Hamilton: “Simpelweg meer punten gescoord voor Mercedes”

Uitgegeven door Frank Korsel • 11 augustus 2024 13:30

Het duurt nog enkele maanden, maar vanaf januari mag Lewis Hamilton zich officieel Ferrari-coureur noemen. De Brit zegt het team van Mercedes vaarwel om zijn jongensdroom werkelijkheid te laten worden. Hamilton leeft weer op dit seizoen en won al twee Grands Prix. Ferrari-teambaas Frederic Vasseur heeft dan ook nog volle vertrouwen in de zevenvoudig wereldkampioen.

Lewis Hamilton Ferrari Frederic Vasseur

Al voordat het huidige seizoen van start ging, wist Hamilton al dat dit zijn laatste jaar zou worden in dienst van Mercedes. Hamilton begon niet bijzonder sterk aan het seizoen, maar sinds de Mercedes W15 haar tempo heeft gevonden lijkt Hamilton vertrouwen te kweken.

Dat vertrouwen heeft Hamilton ook bij zijn toekomstig (en voormalig) teambaas Frederic Vasseur weten te behouden. In gesprek met het Italiaanse Sky Sports geeft Vasseur aan dat het een goed teken is dat Hamilton al het gehele jaar sneller is dan George Russell: "Al sinds het begin van het dit seizoen zegt iedereen dat Russell sneller is dan Hamilton. Maar op dit moment heeft Hamilton simpelweg meer punten gescoord voor Mercedes. Ik denk dat hij qua efficiëntie nog steeds een goede maatstaf is. We kennen de positieve aspecten van de komst van Lewis naar Ferrari, waaronder zijn grote ervaring in de Formule 1."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS