Formule 1

Lando Norris weet het zeker na pole position in Texas: “Beste ronde uit mijn carriere”

Uitgegeven door Frank Korsel • 20 oktober 2024 13:03

Lando Norris sprak vol trots nadat hij de pole position bemachtigde voor de Grand Prix van de Verenigde Staten. Norris was met een tijd van 1:32.330 nipt sneller dan Max Verstappen, die slechts 0.031 seconden moest toegeven op de McLaren-coureur. Alhoewel het door een crash van George Russell voor niemand tot een tweede run kwam, denkt Norris zijn beste ronde uit zijn loopbaan te hebben verreden.

Lando Norris McLaren Amerika F1

De kwalificatie voor de Amerikaanse Grand Prix kende een turbulent verloop. Max Verstappen, die eerder de sprintrace won, trok zijn sterke vorm door en noteerde in zowel Q1 als Q2 de snelste tijden. De Nederlander had dus de beste kaarten in handen voor de pole position. Toch steeg Lando Norris in Q3 boven zichzelf uit.

"Het was de beste ronde uit waarschijnlijk mijn hele carrière", begon een zichtbaar trotse Norris na afloop van de kwalificatie in de persconferentie. "Het was gewoon een hele mooie ronde. Ik had de lat eigenlijk te hoog gelegd, want in mijn tweede ronde zei ik al tegen het team: ‘jongens, ik denk niet dat ik veel meer ga verbeteren’. Ik haalde echt alles uit de auto.”

“We hebben flink wat veranderd tussen de sprintrace en de kwalificatie en zeker een stap vooruit gemaakt. Maar ik had het gevoel dat ik nog steeds moeite had, dus ik wist dat ik iets meer risico moest nemen. En het kwam allemaal perfect samen. Het was zeker geen ronde die ik kon herhalen, dus ik ben erg blij omdat ik dit vandaag niet had verwacht."

Norris eindigde zaterdag achter Max Verstappen en Carlos Sainz als derde in de sprintrace. Hierdoor verloor hij weer kostbare punten op de Nederlander. Norris zal moeten winnen om zijn kansen op het wereldkampioenschap niet te verspelen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS