Formule 1

Behalve blij met het AMR Technology Center benadrukte Adrian Newey: “Ik zal erg blij zijn om met Honda..."

Uitgegeven door Peter Vader • 11 september 2024 18:20

Ze kunnen de vlag uithangen in Silverstone. Na bijna twintig seizoenen in Milton Keynes te hebben doorgebracht, heeft Adrian Newey zijn werkplaats verplaatst naar het AMR technology Center, een plek naast het historische circuit met de naam Silverstone - The Home of British Motor Racing. Aan Britse racetraditie geen gebrek: behalve Silverstone is Aston Martin de andere cultuurdrager. En de persoon Adrian Newey is zo langzamerhand ook pure cultuur met 220 F1-Grand Prix overwinningen, 12 F1-contructeurstitels en 13 F1-rijderstitels achter zijn naam.

Aston_Martin_Adrian_Newey_F1
Adrian Newey: “Ik zal erg blij zijn om met Honda te blijven samenwerken. Ik heb de afgelopen zes jaar bij Red Bull erg genoten van de samenwerking met hen. Het is een geweldige groep ingenieurs, heel gemakkelijk om mee te werken."

Blij met samenwerking
Maar Newey's avontuur in de Formule 1 gaat behalve met de Britten ook verder met Honda, dat vanaf 2026 de Power Unit-leverancier voor Aston Martin zal zijn. Afgelopen seizoen maakten Aston Martin en Honda hun samenwerking bekend voor de levering van krachtbronnen vanaf 2026. Een overeenkomst die tevens de basis had kunnen leggen voor de komst van Newey naar Silverstone. De Japanse autogigant heeft veel moeite gestoken in het tot stand brengen van de samenwerking, waarbij Honda zelfs een nieuw hoofdkantoor in Engeland heeft gebouwd om een Europese basis te hebben.

Krachtig en betrouwbaar
Nu de regels voor 2026 nog steeds niet definitief zijn, simuleren de technici van alle teams veel mechanische elementen, met name de krachtbron. Die zal in 2026 een totaal nieuwe structuur hebben. Het wordt allemaal een stuk eenvoudiger. Met een steeds fundamentelere wisselwerking moeten chassis, aerodynamica en Power Unit zo goed mogelijk samenwerken. Er wordt veel belang gehecht aan de hybridemotor, die krachtig en vooral betrouwbaar moet zijn.

"Het beste uit elkaar halen"
“De Power Unit is uiteraard al een tijdje aangekondigd en Honda werkt er heel hard aan”, zei Newey bij zijn presentatie bij Aston Martin. “Ik zal erg blij zijn om met Honda te blijven samenwerken. Ik heb de afgelopen zes jaar bij Red Bull erg genoten van de samenwerking met hen. Het is een geweldige groep ingenieurs, heel gemakkelijk om mee te werken. Wat het chassis betreft, worden de aerodynamische voorschriften op 1 of 2 januari bekendgemaakt. Dus ik zal me dan bij hen voegen, of, min of meer, twee maanden later. Het gaat erom zo snel mogelijk op de hoogte te zijn. En, net zo belangrijk, om alle aanwezigen te leren kennen. Leren samenwerken met iedereen en het beste uit elkaar halen, daar gaat het om!"



Aston_Martin_Aramco_Honda_logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS