Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Cadillac Hertz Team JOTA gaat vanaf 2025 een FIA WEC-fabrieksteam met twee auto's leiden

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 augustus 2024 20:44

DETROIT - Cadillac Racing kondigde deze week aan dat het FIA World Endurance Championship (WEC) Hypercar-programma wordt uitgebreid naar een fabrieksprogramma met twee auto's onder de naam Cadillac Hertz Team JOTA vanaf de start van het seizoen 2025.

Cadillac Racing Hertz

"Cadillac is er trots op dat het in het FIA World Endurance Championship tegen de besten ter wereld racet, waaronder Hertz Team JOTA", zegt John Roth, vice president Global Cadillac. "We zijn verheugd om Hertz Team JOTA volgend jaar te verwelkomen, dat tientallen jaren aan race- en technische expertise samenbrengt om voortdurend succes te boeken op het circuit en nieuwe aanhangers te creëren voor ons merk over de hele wereld."

Sam Hignett, directeur en oprichter van Hertz Team JOTA voegt hieraan toe: "JOTA heeft er altijd naar gestreefd om een fabrikantenteam te worden, dus nu de krachten bundelen met Cadillac is de verwezenlijking van dit doel. Omdat we de afgelopen twee seizoenen tegen de Cadillac V-Series.R hebben gereden, hebben we ervaren hoe competitief deze auto is en we zijn echt vereerd dat we vanaf 2025 met deze auto's mogen rijden. We zijn in de bevoorrechte positie dat we recordbrekende successen hebben geboekt in het FIA World Endurance Championship, vooral op Le Mans, en we kijken er erg naar uit om dit succes voort te zetten met Cadillac en Hertz."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS