Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Max Verstappen kiest 'dream team' voor Le Mans: 'Zou een superleuke week zijn'

Uitgegeven door Frank Korsel • 7 september 2024 05:02

Max Verstappen is momenteel nog volop actief in de Formule 1, de Nederlander gaat dit jaar op voor zijn vierde wereldtitel aaneen. Desalniettemin heeft de 27-jarige coureur er nooit een geheim van gemaakt ook de 24 uur van Le Mans te willen afwerken wanneer de tijd rijp is. In gesprek met Red Bull-simracer, Jarno Opmeer, kiest Verstappen zijn vierkoppige dreamteam voor de iconische lange afstandsrace.

F1

Naast zichzelf, is Nyck de Vries de eerste coureur die door de 54-voudig racewinnaar in de Koningsklasse van de autosport als beoogd teamgenoot wordt genoemd. “Ik zou als eerste Nyck de Vries noemen. Hij is ontzettend snel, maar vooral ook heel licht. Dat komt goed van pas op het circuit van Le Mans”, vertelt Verstappen daarover.

Als tweede selecteert Verstappen Fernando Alonso. “Ik maak voortdurend grappen met Fernando over het feit dat we samen Le Mans moeten doen. Dat zou heel cool zijn, dan hebben we in elk geval al drie coureurs.” De Spanjaard is bovendien tweevoudig winnaar op Le Mans. Hij won de wedstrijd in 2018 en 2019 namens het team van Toyota.

Als laatste hoopt Verstappen junior zijn vader zover te krijgen om ook (weer) deel te nemen in de toekomst, maar dat lijkt een zware kluif te worden. “Ik blijf tegen mijn vader zeggen dat we het moeten doen, maar hij wil het niet doen. Toch zou ik hem als vierde toevoegen, dat zou een leuke week zijn”, vertelt Max Verstappen.

Of we vader en zoon Verstappen dus ooit samen te zien krijgen in Le Mans, is zeer de vraag. In een recent interview met Verstappen.com zei Jos het volgende over een eventuele deelname aan Le Mans. “Laat de jonge mannen dat maar doen, ik vind rallyrijden veel leuker.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS