Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Nyck de Vries verheugt zich op de 6 Hours of Fuji: "Heel belangrijk weekend voor ons en ons thuispubliek"

Uitgegeven door Peter Vader • 10 september 2024 08:55

Een epische strijd om het wereldkampioenschap tussen Ferrari, Porsche en Toyota arriveert in Japan voor de voorlaatste race van het FIA WEC 2024 op zondag 15 september, wanneer een competitief veld van 18 hypercars de uitdaging van Fuji Speedway aangaat in de 6 Hours of Fuji. De tweede plaats in de Lone Star Le Mans in Austin eerder deze maand, bracht het Toyota-team naar de top van het fabrikantenklassement, terwijl het streeft naar zijn zesde opeenvolgende titel. Porsche staat 11 punten achter en Ferrari nog eens 8 verderop, met alleen de Fuji-race en een seizoensfinale in Bahrein op 2 november nog te gaan. Spannend dus!

FIA WEC 2024 6 Hours of Fuji Foto 1 Nyck_de_Vries_Toyota_Gazoo_portret
Nyck de Vries: "Het is een heel belangrijk weekend voor ons en ons thuispubliek en voor al onze collega's en partners in Japan"

De Fuji-winnaars van vorig jaar Mike Conway, Kamui Kobayashi en onze eigen Nyck de Vries, mikken komend weekend op een tweede overwinning om hun kansen op het wereldkampioenschap te vergroten. De #7-Toyota GR010 Hybrid eindigde als tweede in Austin na een late straf en de daar behaalde punten brachten Kamui Kobayashi en Nyck de Vries terug in de strijd om de wereldtitel, slechts 12 punten achter de #6 Porsche-crew. Mike Conway speelt inmiddels een ondersteunende rol na het missen van Le Mans.

Als regerend wereldkampioen heeft Toyota Gazoo Racing negen van de tien WEC-races in Japan gewonnen sinds zijn terugkeer naar de topklasse van het endurance-racen in 2012. De beste prestatie was een reeks van zes opeenvolgende overwinningen sinds 2016, waardoor Fuji Speedway het meest succesvolle circuit van het Toyota-team is. Het historische circuit, gelegen op ongeveer 100 km ten westen van Tokio, is de thuisrace van Toyota Gazoo Racing. Hun innovatieve hybride aandrijflijn die wordt gebruikt in de GR010 Hybrid is ontworpen, ontwikkeld en gebouwd in het nabijgelegen Higashi-Fuji Technical Center.

De 2024-specificatie GR010 Hybrid’s krijgen hun eerste voorproefje van de Fuji Speedway op vrijdag 13 september, wanneer de vrije training begint met twee sessies van 90 minuten, voorafgaand aan een derde training van een uur op zaterdagmorgen. De startopstelling wordt bepaald in de kwalificatie en de Hyperpole, die op zaterdag om 15:00 uur lokale tijd (8:00 uur CEST) begint. De Six Hours of Fuji beginnen op zondag om 11:00 uur (4:00 uur CEST).

FIA WEC 2024 6 Hours of Fuji Foto 2 Nyck_de_Vries_WEC_Toyota

Nyck de Vries (#7-Toyota GR010 Hybrid): “We zijn uiteraard enthousiast om naar onze thuisrace in Fuji te gaan. Het is een heel belangrijk weekend voor ons voor ons thuispubliek en voor al onze collega's en partners in Japan. We zullen ze een warm welkom geven op het circuit en hopelijk een optreden om aan te moedigen. Ik ben al eerder in Fuji geweest en heb daar wat succes gehad in de LMP2, maar dit is mijn eerste race daar als Toyota Gazoo Racing-coureur, dus ik kijk uit naar de bijzondere ervaring. We naderen het einde van het seizoen en het kampioenschap wordt steeds spannender, dus het wordt weer een belangrijke race.”

FIA WEC 2024 6 Hours of Fuji Foto 6 bron foto Toyota Gazoo RacingHet Toyota-team staat bovenaan het fabrikantenklassement, terwijl deze coureurs op de Fuji Speedway gaan streven naar Toyota's zesde opeenvolgende titel

FIA WEC 2024 6 Hours of Fuji Foto 3 Toyota @ Fuji

FIA WEC 2024 6 Hours of Fuji Foto 4 Fuji Speedway bron foto FIA WEC

FIA WEC 2024 6 Hours of Fuji Foto 5 bron foto WRT

FIA WEC 2024 6 Hours of Fuji Foto 7 bron foto Toyota Gazoo Racing

FIA WEC 2024 6 Hours of Fuji Foto 8 bron foto Toyota Gazoo Racing





Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS